Ердоган се надява победата на Тръмп да донесе свобода и демокрация

ОFFNews 09 ноември 2016 в 17:44 5801 7

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган коментира избирането на Доналд Тръмп за държавен глава на САЩ, определяйки победата на републиканеца като начало на нова епоха за Щатите.

"Пожелавам от свое име и от името на моя народ изпълнено с успех бъдеще и изборът на американския народ да е благоприятен", каза Ердоган цитиран от "Хюриет".

Той изяви надеждата си с встъпването си в длъжност Тръмп да спомогне не само за защита на човешките права, но и промяна на ситуацията в региона.

"С този избор в Америка започна нова епоха. Надявам се този избор на американското общество да допринесе за ползотворни стъпки в посока основни права и свободи, демокрация и развитие в нашия регион", заяви турският президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

6

Izalina

09.11 2016 в 21:24

Тръмп ко мисли по темата "Гюлен", че съм изтървала, ако е станало дума?

Отсега обработва почвата комшито, усещам

11738

3

KumaLisa

09.11 2016 в 19:45

Това отдавна трябваше да се случи. Още когато през 1992 независимият милиардер Рос Перо (Ross Perot) ги беше подпукал, но после изненадващо се оттегли или го оттеглиха от президентската кампания. Крайно време беше Щатите да ги ръководи някое от техните деца отличници, т.е. преуспял бизнесмен милиардер. Аз лично мечтая да видя в тази роля и на този пост Бил Гейтс, но Донал Тръмп също е ОК. И какво толкова се оплакват половината американци, като той най-вече е олицетворението на американския маниер и манталитет - агресивен, безпардонен, нагъл, арогантен, при това открито и откровено. So, help him God!