Евреите в Англия не виждат бъдещето си в Европа

ОFFNews 15 януари 2015 в 17:42 14904 6

Една четвърт от евреите във Великобритания са обмисляли да напуснат страната през последните 2 години, а повече от половината не мислят, че имат дългосрочно бъдеще в Европа, предаде "Ройтерс".

Това сочи скорошно проучване за нагласите на евреите в страната.

За това допринася и отношението на британците, половината от които имат антисемитски вярвания, сочи изследването на "Кампания против антисемитизма" (КПА). 

Данните идват една седмица, след като 4 френски евреи бяха убити при терористично нападение над еврейски магазин в Париж.

"Нивото на антисемитизъм на острова не е толкова голямо, колкото в по-голямата част от Европа, но резултатите трябва да послужат като предупреждение за евреите. Антисемитизмът трябва да бъде посрещнат с нулева толерантност, защото иначе ще продължи да нараства и евреите може да се запитат какво е тяхното място в собствената им държава", заяви ръководителят на изследването.

Във Великобритания има 260 000 евреи, настроението срещу които става все по-лошо заради сблъсъците в Ивицата Газа между евреите и палестинците.

Изследването е направено сред 2,230 евреи. От тях 58% не смятат, че народът им има бъдеще в Европа, 45% чувстват заплаха за семействата си заради ислямския екстремизъм, а над половината свидетелстват за огромно увеличение в антисемитските настроения през последните 2 години.

Проучване сред по-широката общественост сочи, че 25% от британците смятат, че "евреите преследват парите повече от останалите британци", а един на всеки 6 е съгласен, че "евреите се смятат за по-добри от останалите" и че "имат твърде много власт в медиите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!