Ето кои са най-добрите градове за живеене в света (списък)

Лондон е на 1-во място, следват Ню Йорк, Париж, Токио, Москва, Дубай, Сингапур, Барселона, Лос Анджелис и Рим

OFFNews 13 януари 2020 в 16:37 6054 1

Годишната класация e съставена от експерти от Resonance Consultancy - "Най-добрите градове в света за 2020 г."

1-во място заема Лондон

Основните забележителности на Лондон датират от хилядолетия, но магазините, баровете, хотелите и ресторантите в столицата се появяват и развиват всяка седмица. Хотелските услуги предлагат всичко - от елегантни нови предложения до оживени исторически класики.

2-ро място остава за Ню Йорк

Сценичните изкуства както на сцената на Бродуей, така и извън нея се оказват най-обичаните както от посетители, така и от местни жители. Не е изненада, че Ню Йорк зае първо място в класацията за култура. Музеите в града непрекъснато се подобряват, пример за това е обновяването през 2019 г. на Музея за модерно изкуство, както и чисто новия музей на фотографията Fotografiska, който отвори врати в квартал Флатирон в Манхатън в края на миналата годината.

3-то място за Париж

Париж е много обичан град от пътешествениците по целия свят. Френската столица се подготвя за Олимпийските игри през 2024 г., и това я прави още по привлекателна за посетителите. Обновената инфраструктура, както и 24 нови хотели само през последната година, допринасят за наслаждаването на града. Изкуството, пазаруването и кухнята са сред основните причини Париж да влезе в челната тройка.

4-то място заема Токио

С наближаването на летните олимпийски игри през 2020 г. всички очи ще бъдат насочени към Токио тази година. Дори и да не успеете да си закупите билети за церемонията по откриването на току-що завършения национален стадион, все пак си струва да отидете тази година до японската столица. Рибният пазар Tsukiji е дестинация, която си струва да планирате в пътуването си. И ако по-голямата част от бюджета ви за пътуване отива за ядене, не се притеснявайте. В Токио има много хотели на достъпни цени.

5-то място за Москва

Руската столица е добре известна с емблематичните си атракции като колоритната катедрала "Свети Василий" на Червения площад. Но знаете ли, че това е и един от най-добрите градове за летене и излизане? Освен че зае първото място по свързаност с летището в класацията на Resonance, наскоро московският "Шереметиево интернешънъл" бе обявен за най-актуалното летище в света в годишния преглед на ефективността на Cirium.

6-то място за Дубай

Свързваме Дубай с неговите рекордни небостъргачи. През 2020 г. кулата на Сантяго Калатрава в Дубай Крик ще надмине Бурдж Халифа като най-високата сграда в света, когато бъде завършена. Дубай се гордее с изобилие от острови, които са създадени от човешка ръка. В града можете да разгледате новият търговски център, който е вдъхновен от природата и има парк на покрива с общо 200 хил. кв. метра градини на открито.

7-мо място за Сингапур

Градът-държава се нарежда на челно място по високия си БВП на глава на човек. Сингапур печели най-много точки заради известната си улична храна на Хоукър, както и с градината на терминал на летището.

8-мо място за Барселона

Испанският град се слави с нощния си живот. Барселона е град, който е еднакво прекрасен, както през деня, така и през нощта. За да изследвате плажовете и емблематичните архитектурни забележителности на Гауди не забравяйте да си направите резервация предварително, особено за най-големите атракции на Барселона.

9-то място за Лос Анджелис

Лос Анджелис посреща над 50 млн. посетители през 2019 г. Посетителите пристигат от целия свят, за да се насладят на плажовете на града, филмовите студия, музеите, както и случайността да срещнат звезди по улиците на града. Лос Анджелис предлага изобилие от барове на покрива от центъра на Западен Холивуд.

10-то място за Рим

Древните прелести на Вечния град са очевидни във всяка калдъръмена улица, но Рим никога не почива на лавровите си венци. Новите причини да посетите града включват нов хотел в двореца от 17-ти век, както и първият амаро бар в Европа - но все пак внимавайте къде ядете и пиете.

В рамките на проучването, анализаторите оценяват градове с население над милион души според редица параметри, включително климат, ниво на безопасност, наличие на инфраструктура за отдих и атракции, наличие на образователни институции, летища, ресторанти и магазини, дял на образовани жители, доходи на граждани и популярност в социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови