Етиопия въведе извънредно положение

OFFNews Последна промяна на 22 февруари 2018 в 15:59 3248 0

Министерството на външните работи съобщи, че след подадената оставка на министър-председателя на Етиопия Хайлемариам Десален, считано от 16.02.2018 г. в страната е въведено извънредно положение за шест месеца, с възможност за удължаване.

МВнР предупреждава българските граждани, пътуващи или пребиваващи на територията на Етиопия, за възможни граждански вълнения и прояви на насилие.

Пребиваващите в Етиопия български граждани е необходимо да следят внимателно информацията в местните средства за масово осведомяване, да се съобразяват с цялата сериозност на въведеното извънредно положение и стриктно да изпълняват разпорежданията на органите за сигурност. При евентуално възникване на граждански вълнения и насилие да останат по домовете си или на друго сигурно място, да се подсигурят с най-необходимото – храна, вода и медикаменти, както и да уведомят близките си и приятелите за създадената ситуация и да ги предупредят за възможни нарушения в комуникацията.

На българските граждани, на които предстоят пътувания до Етиопия, които не могат да бъдат отменени, се препоръчва да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за..." на интернет-страницата на МВнР.

При необходимост, българските граждани могат да потърсят съдействие и актуална информация от българското посолство във ФДР Етиопия на следните дежурни телефони: +251911252514; +251913069999. Сигнали за изпаднали в беда български граждани се приемат денонощно и от дирекция „Ситуационен център" на МВнР на телефон: +359 2 948 24 04 и имейл: crisis@mfa.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови