Ескперти: Изкуственият интелект не трябва да попада в ръцете на терористи

OFFNews Последна промяна на 21 февруари 2018 в 09:53 2394 2

Снимка Pixabay

Бързото развитие на изкуствения интелект увеличава опасността за злонамереното му използване от застрашаващи световния мир държави, престъпници и терористи, предупреждава нов доклад, цитиран от Ройтерс и БТА.

Проучването бе публикувано днес от 26 експерти в областта на изкуствения интелект, киберсигурността и роботиката от университетите "Кеймбридж", "Оксфорд", "Йейл" и неправителствени организации. Те призовават правителствата и всички заинтересовани страни да ограничат потенциалните заплахи, свързани с изкуствения интелект.

Изследователите казват, че злонамерената употреба на изкуствен интелект създава непосредствени заплахи за цифровата, физическата и политическата сигурност, защото позволява широкомащабни, прецизно насочени и високоефективни атаки. Проучването се фокусира върху сценарии, които е възможно да станат реалност в следващите пет години.

Те подчертават, че терористи могат да извършват кибератаки, с които да предизвикат катастрофи на автономни коли или да превръщат широкоразпространените в търговската мрежа дронове в оръжия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7671

2

Hissarion

21.02 2018 в 13:05

Тия са сигурно същите британски учени, които редовно откриват я ползите, я вредите от спанака.

2384

1

Бабатунде

21.02 2018 в 11:13

Сериозно ? ....

Честно каква заплата взимат тези "експерти", това разкритие ще ви го направи безплатено, полуобразован, пиян студент в разгара на вечерта в Плаза ....