Quantcast

Ескадреният миноносец „Доналд Кук” е навлязъл в акваторията на Черно море

OFFNews Последна промяна на 26 декември 2014 в 19:36 11277 15

Ескадреният миноносец „Доналд Кук” е навлязъл в акваторията на Черно море

Ескадреният миноносец на военноморските сили на САЩ „Доналд Кук” е навлязъл в акваторията на Черно море, информира Интерфакс, позовавайки се на информация от сайта на шести флот на Съединените щати.

В публикуваното съобщение пише още, че корабът има за цел „осигуряването на мира и стабилността в региона”.

Командирът на плавателния съд е заявил, че появата на „Доналд Кук” в Черно море е също така потвърждение на американската отговорност към съюзниците на страната в НАТО.

Това не е първото посещение на миненосеца в Черно море. На 10 април корабът премина Босфора, след като това вече беше направил друг миненосец - “Тръкстън”.

Разрушителите взеха участие в учение със съюзни държави от НАТО с цел повишаване на сигурността и подобряване на съвместната работа в региона.

Според новата военна доктрина на Русия струпването на чужди кораби в акваторията на Черно и в близост до руска територия ще се счита за пряка заплаха срещу сигурността на федерацията. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.12 2014 в 12:26

Не разбрах какъв е проблема,руските хвърчила били мнооо добри,,, таааа !!!!!!!!!!!!!

27.12 2014 в 20:49

Гацо цитира!
Руските летци с радост посрещат „Доналд Кук” в Черно море (сп. „Национальная оборона”).
Паника на ДоналдКук 10 април 2014: “Изведнъж всички екрани угасват, вижда се някаква мътилка. "Иджис" спира работа, ПВО комплексът "Фаланг" не може да получи целеуказване. През това време СУ-24 прелита ниско над палубата, прави боен маньовър и имитира ракетна атака. Противодействие никакво. Повтаря номера. После още 10 пъти. Опитите на моряците да съживят "Инжис", за да може ПВО-системите да бъдат насочени към целта, остават неуспешни. Едва когато силуетът на самолета се губи към руските брегове, радарите на американския кораб оживяват и показват чисто, пусто и синьо априлско небе.”
"Rebus sic standibus!" (на турски, използван от българи – това е дереджето).
Гацо каза!

27.12 2014 в 18:13

Ке ни осерат плажовете тя янки ако срешнат сушку.

27.12 2014 в 17:19

ОФФците пак са сбъркали заглавието.

Лодката се казва "Доналд ДЪК", а не "Доналд КУК".

Омерзен съм.

27.12 2014 в 15:14

#11 GOGOшка, принтирай си новата военна доктрина на тавариш Путя , сложи си я под възглавницата, а след това застани гол по кубинки пред руския флаг и мастурбирай до оргазъм, може и да ти помогне...

27.12 2014 в 08:45

Информацията, че 27 моряци от свръхмодерния US есминец "Доналд Кук" са подали рапорти за уволнение след като руски СУ-24 прелетял 12 пъти ниско над палубата и им причинил тежък емоционален и психически стрес предизвика небивал интерес и множество коментари . Мнозина се питат обаче с какво е вцепенил от ужас американците невъоръженият руски бомбардировач, който далеч не е от най-съвременните руски самолети.

26.12 2014 в 23:35

до:jackk

"Офците...!! Още не сте обяснили как така при положително гласуване за критично към американците или герб мнение, се добавя автоматично и отрицателен вот??????!!!!"

понеже очевидно ти си индианец,а за теб компа е пишеща , машина следващия път преди да гласуваш , натисни бутона "РЕФРЕШ"(опресняване) и след това гласувай. Така ще бъде отчетен единствено и само твоя вот и няма да имаш съмнения за спекулации!
Успех с пишещата машина...

26.12 2014 в 23:31

Не лошо уважаемата колегия на оффнюз да обясни на широката публика какво е ескадрен миноносец(накратко "есминец" както му викат руснаците или респ англо/саксите-"дистройър").Това е възможно най-малкия боен кораб във военноморската практика(то се вижда и на снимката).Да се каже , че съюзниците се подсилили отбраната на НАТО в Черно море с един есминец е все едно да се каже , че сме подсилили мощта на един стрелкови батальон(около 300 човека) с един....готвач-особено на фона на турския военноморски флот.Та така с "Доналд Кук"!

26.12 2014 в 22:51

Гацо каза!
Споко надничарE, оти се пенявЕте бре?!? Нищо ново – ке поплава корабчето из морето, и нищо не ке се случи... Елементарно е – в новата руска военна доктрина се отчитат реалностите, няма нищо различно от ситуацията днес... ЕТО, корабче се яви из Черното море, та затуй си мерки зимат лугете, тва си е реалността ...
Затуй, що се пенявите, вземайте качествена трева, и толкоз! Как съдя по пенявенето явна са ви пробутали сено за магарета, не че се сбъркали откъм животното, ама .... явно сеното за магарета не ви помага да раздрънкате празна кратунЯ....
"Rebus sic standibus!" (на турски, използван от българи – това е дереджето).
Гацо каза!

26.12 2014 в 22:48

Доктор4, хубави думи думаш, но да не забравиш, че българското не е нито руско, нито американско :)