ЕС, Великобритания и САЩ бойкотирахa речта на Лавров на форум на ООН

OFFNews 01 март 2022 в 17:20 3575 2

Представители на Европейския съюз, Великобритания и САЩ бойкотираха речта на руския външен министър Сергей Лавров по време на форумa на ООН за правата на човека в Женева, предаде Ройтерс.

Те напуснаха залата в знак на протест срещу руската инвазия в Украйна. Според постоянния представител на Австрия в ООН Елизабет Тичи- Фисълбергер форумът са напуснали над 140 делегати.

Лавров участва дистанционно в срещата, а речта му беше предварително записана. В понеделник руската делегация в Женева каза, че ЕС блокира полета й (бел. ред - част от санкциите на ЕС срещу нахлуването на Русия в Украйна), а руският външен министър отмени посещението си на форума. 

„Опасностите, които режимът на (украинския президент Володимир) Зеленски крие за съседните страни и международната сигурност като цяло се увеличиха значително, след като властите в Киев се впуснаха в опасни игри, свързани с планове за придобиване на собствени ядрени оръжия“, заяви Лавров по време на Конференцията за разоръжаване.

Днес в Женева Конференцията по разоръжаването и форума на ООН по правата на човека се проведоха паралелно. 

"Украйна все още има съветски ядрени технологии, както и средства за транспортирането на такива оръжия. Не можем да не отговорим на тази реална опасност", каза още Лавров във видеообръщението си.

След като част от делегатите излязоха от срещата по време на речта на руския външен министър, те застанаха пред залата в кръг, държейки знамето на Украйна. 

Украинският посланик Евгения Филипенко им благодари за "тази прекрасна демонстрация на подкрепа към украинците, които се борят за своята независимост“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1600

2

HolyDiver

01.03 2022 в 20:31

Тези пияни ватенки вече тотално се омотаха. Сега пък последната им простотия е че Украйна има ядрено оръжие и се чувстват заплашени.
2 месеца... ДВА МЕСЕЦА тоя плазмодий излизаше пред камерите и ни лъжеше че Русия няма да нападне Украйна, че това е само учение, че те нямат никакво намерение да провеждат военни акции.
После под какъв измислен предлог нападнаха? А сега пък какво отново бълнува този ?
Ако Путин е съвременния Хитлер, то Лавров е съвременния Гьобелс

11462

1

dardorel

01.03 2022 в 17:58

Само проруския тролетариат на пълно работно време е длъжен да слуша новите опорните точки на др.лавров.