ЕС наложи санкции на двама лидери на ''Хамас''

OFFNews 08 декември 2023 в 18:34 1301 2

Маруан Иса

Снимка ynetnews.com

Маруан Иса

Европейският съюз наложи санкции на двама високопоставени представители на терористичната групировка "Хамас", става ясно от прессъобщение на Съвета на ЕС.

В черния списък са добавени Мохамед Дейф и Маруан Иса от Ивицата Газа. Санкциите включват замразяване на активи на двамата под юрисдикцията на Европейския съюз и забрана на тяхното финансиране.

Решението е част от отговора на ЕС "на заплахата, която представляват "Хамас" и неговите брутални и безразборни терористични атаки, извършени в Израел на 7 октомври". 

Мохамед Дейф е описан като главния командир на военното крило на палестинското ислямистко движение, а Маруан Иса - като негов заместник. Двамата са на по 58 години.

Имената им са добавени в санкционния списък, който ЕС започна да съставя през 2001 г. след атентатите на 11 септември в Съединените щати и редовно актуализира. "Хамас" като организация вече е част от него.

Палестинското ислямистко движение е признато за терористична група от Европейски съюз, както и от Съединените щати, Канада и Израел.

Очаква се ЕС да наложи нови санкции срещу "Хамас" през следващите седмици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

2

Rex

09.12 2023 в 00:57

Санкциите на тези са вече наложени от Израел. Само остава да ги докопат. Най-вероятно ще свършат расфасовани и консервирани във варел със свинска мас.

3251

1

динозавър

09.12 2023 в 00:00

Мохамед Дейф се състои от туловище и някаква ръка. А, забравих за части от глава. В момента се намира в един от тунелите, които е изградил. Вероятно си е подготвил гроба.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика