Ердоган утвърди състава на новото правителство

OFFNews 24 май 2016 в 12:46 2543 2

Ердоган утвърди новия състав на правителството

Снимка БГНЕС, архив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган утвърди състава на новото 65-о правителство, който му беше предаден от новия премиер - лидерът на Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Бинали Йълдъръм

Вицепремиерите в правителството на Ахмет Давутоглу - Тугрул Тюркеш, Мехмет Шимшек, Нуман Куртулмуш, запазват постовете си. Ще има и двама нови вицепремиери - Вейси Кайнак и Нуретин Джаникли.

Постовете си ще запазят и министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу, вътрешният министър Ефкан Ала и министърът на енергетиката и природните ресурси Берат Албайрак. Сред новите членове на кабинета са финансовият министър Наджи Агбал, министърът на отбраната Фикри Ишик, министърът на икономиката Нихат Зейбекчи, министърът на културата и туризма Наби Авджи и министър по европейските въпроси Омер Челик.

На 22 май Бинали Йълдъръм бе избран за председател на ПСР и в същия ден Ердоган му възложи да състави 65-ото правителство на Турция. Премиерът има срок от пет дни да представи списъка на членовете на кабинета на председателството на парламента и да оповести програмата му. След това Меджлисът трябва да гласува доверие на новото ръководство на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови