Ердоган с първа публична поява след срива му

OFFNews 29 април 2023 в 21:20 2220 1

Ердоган

Снимка БТА/АП

Реджеп Ердоган

Турският президент Реджеп Ердоган се появи публично в Измир, след като внезапно прекъсна интервю на 25 април, а по-късно кампанията му бе временно спряна заради приемането му в болница.

Президентът държа реч на предизборен митинг в Измир. Градът беше под полицейска блокада, а Ердоган, макар и по-късно, произнесе дълга
реч.

Той подчерта, че през последните няколко дни не е могъл да присъства на ангажиментите си по лекарска препоръка.

69-годишният политик прекъсна кампанията си само два дни след началото ѝ. Тя е най-тежката за него досега и се провежда на фона на опустошителните последствия от двете земетресения в Турция от 6 февруари. Те бяха с магнитуд 7,8 и 7,6 по Рихтер, отнеха живота на над 50 хил. души - основно в Турция, но също и в съседна Сирия - и сринаха десетки хиляди сгради.

Последното надигна сериозна вълна от критики заради опасението, че големите разрушения в сеизмичния район са не само плод на земетресенията, но и на допуснато некачествено строителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

1

Джендо Джедев

29.04 2023 в 23:37

Земетресението, което удари турската икономика заради тоя тъпак е още по-опустошително. Нищо, де, ще му призлее пак като види резултатите от изборите след 2 седмици... :D