Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ердоган обеща инвестиции и разцвет на предизборен митинг в Истанбул

OFFNews 24 март 2019 в 22:07 1781 1

Снимка AA

Мащабни проекти, които ще създадат работни места и ще стимулират икономиката, обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган на предизборен митинг в Истанбул, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Митингът, на който, според думите на Ердоган, са присъствали 1,6 милиона души, беше в подкрепа на кандидата за кмет на Истанбул на управляващата коалиция Бинали Йълдъръм.

Ердоган обеща, че в Истанбул ще бъде създаден център за технологично развитие на стойност 600 млн. долара с цел страната да развива технология със собствени ресурси.

Истанбул ще стане домакин и на "гигантски" филмов център за 156 милиона долара.

Най-голямата инвестиция от 1,04 милиарда долара ще бъде за биотехнологичната долина в района Тузла, където ще бъдат произвеждани антитела, ваксини, лещи и лекарства за химиотерапия. Там ще бъдат създадени 20 хиляди работни места, обеща Ердоган.

В града ще бъдат създадени и 17 мащабни рехабилитационни центъра, които ще оказват подкрепа на 200 хиляди души с увреждания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

25.03 2019 в 09:54

Окупираха и разграбиха Сирия, сега се точат на Ирак. Със заграбеното щели да развиват технологиите си. Чудни съседи имаме на юг, чудни.
 
X

Да помогнем на украинските деца!