Ердоган: Няма равенство между жените и мъжете

Целувал краката на майка си, защото му миришели на небе

OFFNews Последна промяна на 24 ноември 2014 в 19:51 31401 26

На конференция в Истанбул турският президент Реджеп Таип Ердоган заяви, че жените и мъжете не могат да бъдат равни и обвини турските феминистки, че не осъзнават ролята на майчинството в исляма.

В изказването си на форума "Жените и правосъдието" Ердоган подчерта, че твърдението за равенство между двата пола е противоестествено.

"Защото мъжете и жените имат различна човешка природа. Техните характери, навици и физиология са различни", каза той.

Според Ердоган главното призвание в живота на жената е майчинството, а всяка туркиня е длъжна да роди поне 3 деца.

Светските кръгове в Турция критикуват президента и заради предложенията му да се забранят аборта и цезарово сечение в страната.

Не можете да поставите майката, бременната жена, наравно с мъжете. Не можете да карате жените да вършат същата работа като мъжете, не можете да ги карате да копаят. Така беше при комунизма, но това е против нежната женска природа, заяви Ердоган.

Да, целувах краката на моята майка, както повелява ислямът. Тя винаги се притесняваше, когато го правех, но аз й казвах: Мамо, краката ти миришат на небеса. Понякога тя толкова се вълнуваше и се разплакваше, каза още турският президент на форума в Истанбул.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2014 в 00:29

Краката на майка му миришат на.... едипов комплекс.
Не знам дали Ердоган е значим за историята, но за психолозите определрно.

Относно жените, ролята им раждаемостта и т.н. - за България демографския срив може да е проблем, но в световен мащаб демографския взрив е ОГРОМЕН проблем.

25.11 2014 в 17:20

В Турция режима почва да ми мирише на ислямски комунизъм... Ердоган така суче истината че да я направи красива, както може да се опита да върже панделка на лайно и да го представи за красиво. Турската жена е толкова уважавана че трябва да се крие под черни платнища, разбира се, света не трябва да знае че тя съществува въобще, ако може и невидима да беше, но през това време, в красотата си отнася боя вкъщи, и дори мъжа й да я утрепе (по подозрения за изневяра, и дори и да няма доказателства, това няма значение, нали е МЪЖ!!), това е позволено от Корана и не се води за престъпление, не се води за нищо, както жената е съществувала, така после я няма, и отново на никой не му пука. Моля ви се, стига с тия лицемерни красоти. Исляма никога не може да стане привлекателен и красив, каквито и думи да му се слагат, просто не може!! Нереално е.

25.11 2014 в 15:36

Една анонимна анкета в който и да било офис ще докаже, че мъжете служители НЕ считат жените за равни, и се дразнят че жените за по-малко работа получават същите заплати.

Докато жените си го развяват навън, децата им растат на улицата и не получават адекватно домашно възпитание. Да не говорим, че вече не искат и да раждат. Обаче сега тука ЛИЦЕМЕРНО спрягат, че уж им били нарушавани някакви мними права.

Айде да оставим офисите - минете по която и да търговска улица, и ще видите 2/3 от продавачките в магазините на входа да пушат ефтини цигарки и пият долнопробно кафе. Та Ердоан е до голяма степен ПРАВ. В кухнята и по 3 деца. То в по голямата част на света и сега си е така де, само в западняшката демонокрация се надига такъв вой ПРОТИВ естествения ред на нещата, предполагам по инициатива на ЛГТБ-аджиите...

25.11 2014 в 15:10

Да обобщим : МАЛОУМНА РАБОТА !

25.11 2014 в 14:36

Добре, че Ердоган ни каза, че турските жени все пак са различни от турските мъже, с което наруши вековна тайна, пазена с бурки и забрадки, те затова и турските мъже често се объркват...заедно с това ни каза, че има още една причина Турция да не влиза в ЕС.

25.11 2014 в 14:35

Помните ли Капитан Петко воевода? А малък Петко помните ли?
Малък петко беше рекъл, че жената не трябва да стои непразна, щото и е малко акълът. Прав е малък Петко.

Мекопишковците станаха много, патките си веят путките, нацията оредява. Да еба и демокрацията!

25.11 2014 в 13:04

Изобщо не смятам, че мъжете имат "физическо превъзходство" над жените. Жените са по-красиви, по-чаровни, по-нежни, по-добри. Винаги съм харесвал жените. Радвам им се, възхищавам им се.
Един мъж.

25.11 2014 в 12:15

във физиологическо отгношение не сме равно но в социално сме.

25.11 2014 в 12:09

Той, освен неграмотен, бил и фетишист.Още ще си каже, толкова е тъп.

25.11 2014 в 12:05

Ердогане и вие всички мъже, които смятате че сте повече от жените и имате повече права от тях, жените не искат да се сравняват с вас нито физически нито психически! Жените искат равни права с мъжете. А как е възможно един НЕЧОВЕК(жена) да роди ЧОВЕК(мъж). А как в възможно един ЧОВЕК да се съвкуплява с НЕЧОВЕК(жена)? РАВНИ ПРАВА, за да не могат една част от мъжете да злоупотребяват със физическото си превъзходство над жените!