Ердоган: Не можем да преглътнем условията на САЩ за Сирия

Вилдан Байрямова 08 януари 2019 в 12:47 3626 1

Реджеп Ердоган

Снимка АА

„Нашите героични воини пръснаха балона на ДАЕШ и благодарение на тях Сирия бързо влезе в процеса на спасението си от тази беля. Но посланието на Болтън от Израел е неприемливо за нас, ние не можем да преглътнем това“, заяви президентът Реджеп Ердоган, цитиран от турските медии.

В словото си пред редовното заседание на парламентарната си група той остро осъди съветника по националната сигурност в Белия дом Джон Болтън, който снощи пристигна в Анкара и днес преговаря при закрити за журналистите врати с представители на турските власти.

„Изявленията му за това, че Турция се бори срещу кюрдите в Сирия, са подла, низка, безчестна и мръсна клевета. Ние не можем да се съгласим с неговите твърдения, изразени по време на визитата му в Израел. Тези, които разпространяват клеветата, се опитват да играят на чувствителната струна на нагласите в световната общественост, но Анкара няма да остане безучастна и ще отговори на това“, подчерта турският лидер.

Той посочи, че целта на Турция в Сирия е борбата с терористите и ще предприеме всички необходими стъпки, за да се справи с тях. Ердоган отново каза, че в близко време ще започнат „решителни действия за неутрализацията на терористите на територията на Сирия“.

„Ако на пътя на операцията ни се изпречат бойците от други терористични организации, то тяхното унищожение ще стане дълг за Анкара“, подчерта президентът.

Ердоган припомни, че именно турската армия е разгромила съпротивата на терористите от ДАЕШ /Ислямска държава/ в Сирия и ги е довела до края на тази престъпна организация.

Той засегна и протестите на „жълтите жилетки“ във Франция и заяви, че сред тях има членове на кюрдската работническа партия ПКК.

„Дали изобщо някой там проучи и разследва този факт? Ние тук знаем. Утре същото ще се случи и в други страни“, пророкува Ердоган.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

09.01 2019 в 20:09

Значи жълтите жилетки били организирани от ПКК, а не от Гюлен. А може и ПКК и Гюлен да са в съдружие, за да направят мръсно на Ердушман, дестабилизирайки приятелска Франция.