Ердоган даде за пример нацистка Германия

OFFNews 01 януари 2016 в 19:51 6579 3

Турският президент Реджеп Ердоган нарече хитлеристка Германия пример за унитарна държава с президентска система на управление. Той направи това изказване пред журналисти в своя самолет на връщане от Саудитска Арабия.

"Няма такива неща, че в унитарната държава няма президентска система. В света има примери за такива страни, както и в историята, така и днес. Можете да видите това в хитлеристка Германия. Има и други по-скорошни примери в други страни", казва турският президент, цитиран от агенция Джихан, съобщи Дарик. Ердоган добави, че президентската система не решава всички проблеми. "В работата, свързана с президентските система, ще се вслушаме в мнението на широките обществени кръгове", заяви той.

Дискусията за развитието на нова конституция в Турция, в която може да има изменения за системата на управление, се активизира след предсрочните парламентарни избори на 1 ноември 2015 г. За промяната още преди две години за първи път се обяви именно Ердоган. Голяма част от опозицията обаче има негативно отношение към промяната на формата на управление. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!