Експлозии, престрелки и диверсанти в Киев (видео)

OFFNews 26 февруари 2022 в 02:57 13915 4

Снимка Getty Images

Третата нощ на руската инвазия в Украйна започна с експлозии и престрелски в столицата Киев.

10:26 ч Десетки хора, сред които деца, бяха ранени при среднощните боеве за Киев, заяви тази сутрин кметът на украинската столица Виталий Кличко, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Към 06:00 ч. местно време са ранени 35 души, но от думите му не става ясно дали има предвид само цивилни, отбелязва Ройтерс.

Кличко каза още, че понастоящем няма сериозно руско военно присъствие в Киев, въпреки че в града действат групи от диверсанти.

08:30 ч Тук съм. Не вярвайте на фейкове. Защитавам Родината. Слава на Украйна! Това написа Володимир Зеленски в туитър на фона на снимка от Киев от ранните часове на деня, където се водят тежки боеве. Той отказа предложението на САЩ да бъде евакуиран.

05:30 ч. Посолството на САЩ в Украйна предупреди американците в страната да намерят най-близкото убежище. "Условията може да се влошат без предупреждение", съобщават те.

05:18 ч. В Харков е обявена тревога за въздушен удар. 

04:30 ч. Едно от най-необичайните събития от тази нощ е видеоклипът в Twitter, на който се виждат как отделни апартаменти в блок в квартал Теремковская координирано подават светлинни сигнали. Според една от версиите, светлинните сигнали се подават от диверсионни и щурмови групи, действащи в Киев. Към момента обаче това е само версия.

04:10 ч. На "Проспекта на Победата" в Киев бяха запалени автомобили, съобщи Би Би Си. Преди минути NEXTA съобщи, че мостът на булеварда е взривен. 

03:22 ч. Укринформ съобщава за сражения и в района на метростанция Берестейская. 

02:38 ч. Руски военни се опитват да атакуват ТЕЦ-6 в района на жилищния квартал Троещина в Киев, съобщава агенция Укринформ, като се позовава на информация на украинското разузнаване.

02:30 ч. Украинските въоръжени сили съобщават за тежки сражения около Василков - град, разположен на около 30 километра от столицата.

Руските войски се опитват да осъществят десант във Василков, твърдят от пресцентъра на украинската армия.

Руските войски настъпват към Киев както от север, така и от изток, предаде Си Ен Ен.

02:25 ч. В украинската столица Киев се чуха серия от мощни експлозии тази нощ, съобщават Би Би Си и Си Ен Ен.

"Трябва да издържим тази нощ, в момента се решава съдбата на Украйна. Нощта ще бъде тежка. Много тежка." - заяви във видеообръщение минути преди полунощ президентът на Украйна Володимир Зеленски. Според него руските войски планират нощен щурм.

"През нощта ще щурмуват. Много градове са атакувани: Чернигов, Суми, Харков, Донбас, Южна Украйна и специално внимание към Киев. Не можем да изгубим столицата" - каза Зеленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

3

Руската сган толкова изнемогва че се моли на Казакстан и Киргистан за помощ. Краят на една диктатура е много близо. Само Нато да не се намеси че руските ръждясали ментета ще паднат до 2-3 часа.

-8580

2

Господи моля ти се спри тероризма на едно комплексирано джудже над Украинската нация.