ЕК определи заплахите на Путин с ядрено оръжие за неприемливи

OFFNews 29 февруари 2024 в 16:46 3158 7

ЕС

Снимка GettyImages

Говорителят на Европейската служба за външна дейност Петер Стано определи заплахите на Путин с ядрено оръжие като "напълно неприемливи и неуместни". В годишното си обръщение към гражданите на Русия президентът предупреди, че НАТО рискува ядрен конфликт, ако изпрати войници в Украйна.

"Трябва да осъзнаят (западните държави), че и ние имаме оръжия, които могат да удрят цели на тяхна територия. Това създава заплаха с конфликт с употреба на ядрени оръжия и унищожаване на цивилизацията. Не разбират ли? Мислят, че ставащото в Украйна са някакви анимационни филми", заяви Путин.

Той неколкократно отправяше под различни форми заплахи, свързани с употребата на ядрени оръжия, в хода на войната в Украйна, макар говорителят на Кремъл Дмитрий  Песков всеки път да припомняше след това, че доктрината на страната продължава да предвижда само използването им при екзистенциална заплаха.

Според Петер Стано речта на руския президент е част от усилията му да бъде преизбран за президент и е пореден пример на опит за прехвърляне на вината за началото на войната в Украйна. Той добави, че военните действия на Русия в Украйна досега са провал.

На въпрос за искането на Приднестровието за помощ от Русия заради натиск от Молдова Стано отговори, че ЕК следи събитията много внимателно и изрази надежда за намирането на мирно решение между Молдова и сепаратисткия регион.

Днес Владимир Путин направи годишното си обръщение пред Федералното събрание - двете камари на парламента.

Путин: Русия е готова за диалог със САЩ, но не може да бъде заставена за преговори

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

615

7

швейк

29.02 2024 в 22:36

Тия продължават да смятат, че изборите в кочината означават нещо за някой ... молецът няма дори конкуренция, а дори да имаше - щеше да си ги фалшифицира както винаги.

400

6

демотиватор

29.02 2024 в 21:00

... с което много го засрамиха и още утре ще се откаже от заплахите и ще се извини разкаян и просълзен (ジ)
Дайте вместо туй МНОГО оръжие, муниции, самолети, танкове на Украйна- време е вече !!!

1000

5

кинджал

29.02 2024 в 19:58

Някой да е чул Китай, САЩ, Франция, Англия, Индия да заплашват постоянно света с атомните си бомби. Това го правят само жалките наследници на СССР.

345

4

Джендо Джедев

29.02 2024 в 19:55

"Мислят, че ставащото в Украйна са някакви анимационни филми"

О, не, всеки вижда, че това, което правите в Украйна, са свинщини, водещи след себе си разруха, страдание и смърт. Какви ти анимационни филми! Но пък докато те възприемат като палав анимационен герой, а не като разбеснял се фюрер, който е 1:1 с оня отпреди 80 години, ще можеш да си разиграваш коня, поне пред твоите крепостници. Та крайно време е да те поставят на място, иначе ще стане точно като с "мира" на Чембърлейн, за който Чърчил е казал "Беше ви предложен избор между безчестието и войната. Вие избрахте безчестието. Ще получите и войната!".

1236

3

БотоксПутю

29.02 2024 в 18:37

Ами за туй като горното кремълският сатрап си разиграва коня, образно казано.

2073

2

Johnny B Goode

29.02 2024 в 17:28

Да им имам лексиката на тези.
Заплашват да ги убият, а те викат "неприемливо и неуместно" било.

135

1

Far Rider

29.02 2024 в 16:51

ЕС с поредната серия алабализми.
 
X

Да помогнем на украинските деца!