Quantcast

ЕК: Нямаме полиция, за да следим дали България строи „Южен поток“

OFFNews Последна промяна на 17 септември 2014 в 16:52 3585 8

Европейската комисия няма полиция, за да следи дали „Южен поток“ се строи в България. Това заяви говорителят на еврокомисаря по енергетиката Марлене Холцнер.

ЕК призова България да спре изграждането на газопровода „Южен поток“, но не разполага със своя полиция на място нито там, нито в Сърбия, която да следи нещата. Ние не действаме така. Нашият подход са наказателните процедури срещу правителствата, посочи Холцнер.

Открихме наказателна процедура срещу България заради „Южен поток“ и призовахме България да спре строежа на тръбопровода. За държавите извън ЕС, каквато е Сърбия, не разполагаме с тези средства, коментира Холцнер информацията, че Сърбия започва да строи тръбопровода през октомври.

Независимо дали става дума за България или за Сърбия обаче, когато се говори за пренос на газ от Русия към Европа, това обвързва европейската територия и трябва изграждането на тръбопровода да стане при спазване на европейското законодателство, допълни говорителят на еврокомисаря по енергетика.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.09 2014 в 09:16

А бе червеногъзи идиоти някои от от вас може ли да каже с какво тази тръба е в интерес на България. Може би с това че сега плащаме едни милиарди и не се знае дали някога ще се изплати. Или с това, че тръбата ще е руска собственаст на българска територия или с това, че няма да получаваме транзитни такси а само 49% от печалбата на компанията ако има такава разбира се. Защото компания собственост на Газпром ще определя колко да е транзитната такса, а не българската държава.

17.09 2014 в 23:04

@donmikele,high pressure под фуражката????Дръж коловоза...:)

17.09 2014 в 19:34

Колко жалко и смешно е патриотите милеещи за земята ни, да носят звучното германско име "Марлене Холцнер" (германско като звучене, не знам от къде е)

Донякъде това ме радва. Ако ЕС се федерализира, няма да ми пука че в България българите измират като мухи. Ще съм си ок. От ЕС ще могат тук да идват немци, гърци и други цивилизовани хора да живеят предвид че цените ще са ниски и данъците също.

Защо има в България хора национални предатели като №1 и №4? Защо тия хора не са в затвора? Защо оставяме национални предатели на свобода и дори ги допускаме до компютри? Тия хора трябва да са или в затвора или да им ъде отнето българксот гражданство.

17.09 2014 в 19:27

Ох, не лёгкая работа,
Интеграция с Европой
Неохота облажаться,
На ежа сесть голой жопой…
Жизнь печальна, мир жесток,
Давят Запад и Восток,
А спросили бы меня –
Там херня и там херня,
Ну а если бы по мне,
План короткий – хуй войне,
И наладятся дела.
Ла-ла-ла, ла-ла, ла-ла!

Андрей Орлов

17.09 2014 в 19:19

Изпратете НАТО, бе!
Може и ято чучулиги. Те стават като птеродактили, чуят ли думичките газ и южен поток. Ще окълват и тръбите, ако се наложи :)

17.09 2014 в 18:38

И освен пеевски и ко., кой друг има изгода да се строи патока?

17.09 2014 в 18:25

Гастролиращият цирк "Южен пАток" с ново представление!Вчера в Белград,днес във София,утре-където му минават номерата.

17.09 2014 в 18:17

Тук е България и ще правим това което е в наша полза, а не каквото нареди еврогейския съюз.