Един загинал, петима ранени след срутване на многоетажен паркинг в Ню Йорк (видео и снимки)

OFFNews 19 април 2023 в 07:43 3682 0

Снимка Twitter

Един загинал и петима ранени след частично срутване на многоетажен паркинг в Ню Йорк, съобщиха местните власти, предаде Би Би Си. 

Срутването е започнало от втория етаж на четириетажната сграда в южната част на Манхатън около 16 часа местно време. Властите съобщават, че всички работници в сградата са открити. 

Началникът на пожарната служба в Ню Йорк Джон Еспозито заяви, че спасителната операция е била изключително опасна за пожарникарите и че структурата е била много нестабилна:

"Имахме пожарникари вътре в сградата, които извършваха претърсвания. Сградата продължаваше да се руши. В момента смятаме, че всички работници, които са били в опасност, са открити и са излезли от сградата."

Снимка: Getty Images

Еспозито допълни, че един от пострадалите работници е бил заклещен на горния етаж и не е могъл да слезе сам. В крайна сметка пожарникарите са успели да го измъкнат от сградата през покрива. 

Снимка: Getty Images

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс заяви, че технологията е изиграла жизненоважна роля в спешната реакция. "Искам да отбележа, че, слава Богу, имахме роботизирано куче, което успя да влезе в сградата", каза той.

Роботизираното куче е успяло да изпрати видео от вътрешността на сградата, след което са били вдигнати дронове, за да извършат оценка и претърсване.

Причината за срутването все още не е известна, а служителите на Министерството на строителството проверяват съседните сгради за евентуални щети, уточниха местните власти, предаде Би Би Си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови