Джонсън: Великобритания не се стреми към смяната на Путин

OFFNews 30 март 2022 в 21:55 1791 4

Снимка GettyImages

Великобритания е фокусирана върху това да помогне да се защитят украинците от войната и няма за цел смяната на руския президент Владимир Путин.

Това заяви днес британският премиер Борис Джонсън пред парламента на Великобритания, предаде БТА.

"Да желаеш смяната на правителство само по себе си не е нещо осъдително. Това е цел на много демократични политици", каза той и добави:

"Нека обаче съм абсолютно ясен, това не е цел на британското правителство, и е много, много важно всеки да го разбере. Ние просто се опитваме да помогнем да бъдат защитени жителите на Украйна, и да ги защитим срещу абсолютно варварското и неоправдано насилие".

Джонсън отбеляза, че ще "засили" британската подкрепа за Украйна, включително с възможни доставки на бронирани джипове "Ленд Роувър", за да се помогне за доставянето на хуманитарна помощ за обсадени градове като Мариупол.

Според британския премиер не бива да се очаква Г-7 и НАТО да вдигнат санкциите срещу Русия, ако бъде договорено прекратяване на огъня в Украйна:

"Според мен трябва да продължим да засилваме санкциите постъпателно, докато и последният руски войник не напусне Украйна".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

4

alfakentavur

31.03 2022 в 08:44

Този пък "гений" - пише публични коментари в медиен сайт и се оплаква, че някой му отговаря. Върви в Сибир и си пиши "риторичните въпроси" в снега. Там никой няма да ти отговаря :D

2550

2

alfakentavur

31.03 2022 в 08:01

Да. По последно изследване на Красноярския социологически институт Инсинттранссоц - 9 от 10 души на света искат да приличат на Путлер и искат да са на мястото на Путлер.
Самият той си е поставил нова цел - 11 от 10 души да искат да приличат на него и да бъдат на негово място.
След постигането й Путлер ще отстъпи властта и ще се замрази в криокамера. Като едновременно с това с едно око ще гледа какво става навън. И ако случайно в Расия започне да се появява нещо като свобода и демокрация - сам ще се размрази и ще вземе властта отново.