Джихадисти заплашват да обезглавят немски туристи на 17 октомври

OFFNews 02 октомври 2014 в 18:00 7758 0

Пленените немски туристи.
Пленените немски туристи.

Филипинската ислямистка групировка Абу Саяф насрочиха дата за обезглавяването на двамата немски заложници, ако не бъдат изпълнени исканията на джихадистите, съобщи "Ройтерс".

Бунтовниците искат 250 милиона песос (5,6 млн. долара) откуп и Германия да спре да подкрепя водените от Америка атаки срещу "Ислямска държава" в Сирия.

"Днес ще обявим своя ултиматум. Ако до 17 октомври, 2014 г., петък, в 15:00 часа, не изпълните исканията ни, няма да видите повече нито един от двамата живи. Това ще бъде доказателството ни пред обществеността, че не си играем игри", заяви по телефона пред филипински журналист мъж, представил се за Абу Рами, говорител на Абу Саяф.

Филипинските сили за сигурност твърдят, че пленниците са държани на южния остров Холо, който е бастион на исляма в предимно католическата държава. Те бяха отвлечени от яхтата си през април месец тази година.

Абу Саяф са известни с отвличания, убийства и бомбени атентати. Знае се, че освен немците техни заложници са и няколко други чужденци. Не е потвърдено дали джихадистите имат връзка с "Ислямска държава" в Сирия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!