Двойка кръсти бебетата си Йерусалим, Столица и Палестина като протест срещу Тръмп

OFFNews 02 февруари 2018 в 20:27 5470 1

Палестинска двойка протестира по специален начин срещу решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.

Двойката реши да нарече трите си новородени бебета - Йерусалим, Столица и Палестина, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Благодарение на Бог родих три близначета и решихме с имената, които им дадохме, да отговорим на решението на Тръмп", сподели днес пред Франс прес тяхната майка, 25-годишната Ислям ал Сукили.

Бебетата Йерусалим и Палестина са момчета, а Столица е момиченце. Те се родили през декември, две седмици след като Тръмп обяви, че САЩ ще признаят Йерусалим за израелска столица.

"Решението на Тръмп няма никаква стойност. Ерусалим е нашата вечна столица", каза Нидал Сукили, 30-годишният баща на бебетата.

Гордите родители показват на всички посетители бебетата си и техните кръщелни свидетелства, но споделят, че освен желанието да живеят в независима палестинска държава, имат по-тривиални проблеми, като това да набавят памперси и мляко за бебета.

Ивицата Газа, където се намира град Хан Юнис, в който живеят трите бебетата и техните родители, е територия, познала много конфликти. Анклавът е беден и е под израелска и египетска блокада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!