Двама заподозрени за пожара в Евбея

OFFNews Последна промяна на 17 август 2019 в 16:10 1256 0

Заподозрени са двама души за пожара на гръцкия остров Евбея, като властите не изключват и възможността за късо съединение, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, цитирано от Агенция "Фокус".

Гръцките власти разследваха причините за големия горски пожар, който опустоши обширни горски територии на остров Евбея и горя в продължение на три дни. Полицията разполага с двама заподозрени в евентуален умишлен палеж, като същевременно проучва възможността огънят да е бил причинен от късо съединение.

Служители на специалната секция за палежи на гръцката противопожарна служба получиха достъп до телефонните записи на 33-годишен мъж, за когото се смята, че може да е причинил пожара.

Разследващите се стремят да установят дали алибито на заподозрения, че той не е бил в района по време на пожара, ще се потвърди.

Подозренията на властите се дължат на това, че мъжът е бил арестуван през август миналата година във връзка с общо девет случая на палежи, които са извършени недалеч от мястото, къде бушуваше бедствието.

Според служителите на пожарната служба някои предмети, намерени в изгорялата гора, могат да бъдат останки от механизми, използвани за палежи, но без потвърждаващите показания на свидетели, те са недостатъчни като доказателства.

Властите също така разследват втори заподозрян, местен жител, който е получил изгаряния от бедствието.

Пожарната служба все пак не изключва възможността пожарът да е причинен от късо съединение от водни помпи в района.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови