Двама загинали след нападение с кола край Капитолия

OFFNews 02 април 2021 в 22:12 3081 0

Снимка Twitter - CapitolPolice

Шофьор умишлено вряза автомобила си в загражденията край Капитолия и рани двама полицаи. Нападателят и единият от полицаите са починали по-късно в болница.

Шофьорът е излязъл от автомобила си и се е насочил с нож към служителите на реда. Един от тях е стрелял по него. Секунди по-късно нападателят и полицаите са транспортирани към болница, а районът на Капитолия и всички пътища към комплекса са блокирани.

Полицията уточни, че нападението, както изглежда, не е свързано с тероризъм, предаде БТА.

Едва в последните седмици властите започнаха да премахват външния пръстен на висока ограда с бодлива тел, издигната около комплекса на Капитолия след бунтовете и щурма на 6 януари. Тогава щурмът се случи, докато Камарата на представителите и Сенатът, под председателството на тогавашния вицепрезидент Майк Пенс, удостоверяваха победата на президента демократ Джо Байдън. Привържениците на Тръмп викаха лозунги като „Спри кражбата“ и „Обеси Майк Пенс“, докато щурмуваха сградата на Капитолия.

Въпреки безредиците, Байдън встъпи в длъжност на 20 януари.

Членовете на Конгреса не бяха във Вашингтон днес, а Сенатът и Камарата на представителите бяха в почивка за великденските празници.

Байдън също беше извън града. Той пристигна в президентската резиденция в Кемп Дейвид в Мериленд в петък следобед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови