Двама съветници на Тереза Мей подадоха оставка

OFFNews 10 юни 2017 в 16:09 4019 2

Снимка BBC

Двама от главните съветници на британския премиер Тереза Мей  - Ник Тимъти и Фиона Хил, подадоха оставка заради резултата от изборите. 

Тереза Мей свика предсрочни избори през април, за да получи по-голяма подкрепа за преговорите за Брекзит. Консерваторите спечелиха изборите, но загубиха мнозинството в парламента и се наложи да търсят допълнителна подкрепа, за да съставят правителство. 

На помощ им се яви северноирландската Демократична юнионистка партия. С нейните 10 мандата в парламента партиите имат общо 329 мандата при необходими 326 за мнозинство.  

Тимъти обяви решението си да подаде оставка в отворено писмо, в която посочи, че за партията му са гласували много повече хора сега, отколкото на предишни избори, а причината за загубата на мнозинството е възходът на лейбъристите. 

„Простата истина е, че Великобритания е една разделена държава: мнозина са изморени от финансовите ограничения, мнозина са фрустрирани от брекзит и много от младите осъзнават, че нямат възможностите, които е имало поколението на родителите им. Иронията е, че премиерът е политическият лидер, който разбира това разделение (…) кампанията на консерваторите обаче не успя да разбере това”, написа той, като допълни, че поема вината за провала на изборите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10499

2

Арго

10.06 2017 в 19:33

Защо така Балкански, нали искахте и се радвайте, че се отделят от ЕС? Уж щяха да са по добре. Сега това "потъва" радост ли е или...?
 
X

Да помогнем на украинските деца!