Два турски кораба са пострадали при обстрел на пристанището в Херсон

OFFNews 25 януари 2023 в 20:46 4209 0

Снимка Джумхуриет

Корабът "Ферахназ" е блокиран в Херсон вече почти година.

Турските кораби "Тузла" и "Ферахназ" са пострадали в пристанището на украинския град Херсон при артилерийски обстрел, съобщи вестник "Джумхуриет", който цитира член на екипажа на единия от корабите.

"Вчера в пристанището падна снаряд. Другият кораб, собственост на Турция, беше ударен и гори. Парчетата от шрапнели, които се разпръснаха и върху върху нашия кораб, причиниха щети. Ние сме силно притеснени", заяви пред представител на вестника п Хюсеин Чеби, представител на компанията собственик на Ферахназ "Чакъроглу денизджилик".

"Ферахназ" е блокиран в Херсон от около година заради войната в Украйна. Поддържа се само от един член на екипажа - капитана.

Според информация на Ройтерс, базираща се на видеозапис от местопроизшествието корабът "Тузла" е бил ударен от ракета. Улучен е мостикът на плавателния съд и е предизвикан пожар. "Тузла" също е вече в Херсон почти година от февруари 2022. Корабът е собственост на "Чайели Шипинг".

Двата турски кораба се намират един до друг, няма данни за ранени или загинали.

Общо 12 са заседналите турски кораби в пристанища, които не влизат в зърненото споразумение, сключено с посредничеството на ООН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови