Ду*ето го има, думата я няма. Руски военен експерт се изпусна в ефира на РБК за дроновете от Иран

Красимир Крумов 20 октомври 2022 в 19:04 8452 5

Руслан Пухов

Снимка Наша Армения

Руслан Пухов

Експерт на министерството на отбраната на Руската федерация направи гафа на деня, след като без да знае, че е в ефир и е включен микрофонът му, призна, че руските дронове са ирански, но за тях не бива да се говори. Явно тайна е само за руската публика, тъй като обществеността на Запад е наясно, че камикадзетата, които Москва използва срещу цивилни обекти и градове в Украйна са от Техеран.

За събеседник по актуални военни въпроси водещите бяха поканили в студиото на предаването "Какво означава това" Руслан Пухов, директор на Центъра за анализи, стратегии и технологии и член на обществения съвет към Министерството на отбраната на Русия. Докато анонсират името му и се здрависват с него водещите, заемайки мястото си, без да знае, че вече го чуват и виждат, Пухов се обръща към домакините си с думите:

„Много да не клатим лодката по темата, силно ви моля, за тези иранските, това е класика от историята „дупето го има, думата я няма“, т. е. всички знаем, че са ирански, но властите не са признавали.“

Смутена, че гостът се е поизпуснал, водещата само успява да каже „Руслан Николаевич!“

Ден след случая руското издание „Подем“ се обърнало към Пухов да коментира думите си. „Не помня да съм говорил такова нещо, сигурно е някаква постановка. Сигурно се е случило, а може би не. Не помня, за съжаление. Това беше отдавна (предния ден, б. р.). След ковида мозъкът ми не е добре“, казал експертът.
В деня на изявлението в пряк ефир, 19 октомври, Украйна официално покани експерти от ООН да дойдат и да установят произхода на безпилотните самолети, с които Русия атакува украинските градове.

Изразът „дупето го има, думата я няма“ идва от руска детска песничка (Жопа есть, а слова нет), в която малката лирическа героиня вече е голяма и може да готви супи на куклите си, а въпреки това родителите й не и дават да използва думата дупе с аргумента, че такава дума не съществува. Героинята стои час-два пред огледалото и вижда, че има дупе и разсъждава как така няма дума. На финала тя решава на следващия ден да помоли брат си за тебешир и да напише на всички огради с големи букви „Дупе“.

„Е, разписа се навсякъде по стените Руслан Николаевич“, пишат по повод на военния експерт руските потребители в социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1025

5

lancelot

21.10 2022 в 08:26

Залагам на усложнения след Ковид.
Това с падането вече се изтърка дори за тях.

1024

4

Nas__M

21.10 2022 в 01:12

"След ковида мозъкът ми не е добре“, казал експертът.

Цялата ви кочина не е добре, и не е след ковида а изначале.

345

3

Джендо Джедев

20.10 2022 в 21:05

То добре, че тоя тунеядец си призна, че дроновете са от иранските амуджи, ние дори и не предполагахме! ;)

Вярно, интересно сега от кой ли етаж ще падне... ;)

6386

2

Zlatko

20.10 2022 в 20:18

Има ли вече залагания, от кой етаж ще падне, след като му е прилошало?

9030

1

Ivan Terziysky

20.10 2022 в 19:31

Бре, Руслан Пухов издал военна тайна. Хаха! :D
Смешници.