Дрон удари завод в руския Курск, друг долетя до Воронеж

OFFNews 16 юни 2023 в 09:00 6705 6

Снимка Baza

Безпилотен летателен апарат е достигнал до руския град Курск на 170 километра северно от границата с Украйна и се е взривил в района на местен завод, съобщиха местни жители в социалните мрежи. Очевидци пишат за взрив, след който е последвал пожар в завода за домашен текстил „Бел-пол“, вероятно е изгорял склад за готова продукция.

Въпреки видеозаписите от различни ракурси, които документират произшествието, официалните власти и спасителните институции не са коментирали взрива и последвалия пожар.

Телеграм каналът Baza уточнява, че причина за пожара е атака с дрон, а мишена на дрона е била телекомуникационната кула в Красниково. Дронът, обаче, само я закачил леко и се паднал на територията на завода „Бел-пол“. Призори, по данни на канала горяха две сгради на фабриката – административна и склад за готова продукция, а пламъците са се разпрострели на площ от 1500 квадратни метра.

Според руски източници малко по-рано ВСУ са обстрелвали село Глушково в Курска област, където са регистрирани 8 атаки с дрон и повредени прозорци, фасади и покриви на жилищни блокове. Част от Глушково е без електричество.

Депутатът и пенсиониран генерал Андрей Гурульов, който е един от ястребите, участващи в пропагандните телевизионни предавания на живо, призова да бъдат изселени жителите на граничните населени места в Курска област заради обстрелите от украинска територия. Членът на комисията по отбрана на Думата смята, че пребиваването в обстрелваните територии е сериозна заплаха за сигурността на руснаците.

Атака с дрон са заснели и камери за видеонаблюдение в друг руски град – Воронеж, който е навътре в страната на 250 километра от граничния Белгород. Дронът се е ударил в сграда, а камера показва как мъж в офис гледа прозореца и след миг се чува взрив. Второто видео е от камера за наблюдение в коридора на офиса – там се вижда как взривната вълна отваря вратата, а през нея бягат хора.

Нападенията с дронове срещу руски градове стана причина президентът Владимир Путин да постави на военните задачи да уплътнят ПВО срещу малки летателни апарати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

7

Кок

16.06 2023 в 23:10

Всеки ден работи за Украйна Русия почва да става по слаба и си харчи муниции.Русия няма високи технологии .Компютърни технологии на практика никакви всичко е внос.Виждаме че даже един Дрон не може да направи и за резил купува от Иран.Путинските Олигарси доведоха страната до промишлен срив и нищо да не произвежда.Украйна ползва западни технологии и ще победи.

12407

6

Bad Horse

16.06 2023 в 10:17

ЧеснУ, това ли е новината днес? Украинците май вкараха най-накрая главните сили, и настъпват по няколко направления, влючително десант през Днепър. А Путин заповядал арест на Пригожин, говорят...

2099

5

Mateevk

16.06 2023 в 09:20

Съгласете се, че има нещо абсурдно в това да се иска от едната страна да не удря обекти на чужда територия, а само да се брани. Това е напълно обречена кауза. Не може само с нови и повече ПВО Украйна да накара Путин да си се прибере в кочината. Трябва да поразява обектите, откъдето се провеждат неспирните ракетни и всякакви други атаки. Трябва да удря предприятита, където се правят тези ракети и руското оръжие въобще. Дали има средствата да го прави е съвсем друг въпрос. Но за съжаление Западът узрява за това твърде бавно, а това коства десетки хиляди, гинещи по фронтовете и от двете страни. Трябва да се действа, докато е време. Насреща си имаме едно възкръснало чудовище от епохата на динозаврите и то трябва да бъде унищожено. Ни повече, ни по-малко. Иначе ни чакат страшни времена, ако въобще оцелеем.

345

4

Джендо Джедев

16.06 2023 в 09:14

Дамносания,

А бомбенето на болници и жилища да не е част от "денацификацията"? :Д Тя докъде стигна, останаха ли бандеровци поне за цяр или ги изтрепахте всичките още в Буча? :D

2099

3

Mateevk

16.06 2023 в 09:12

Не, част е от превръщането на войната в по-симетрична. кото беше напълно логично да се очаква.

318

2

Valioka

16.06 2023 в 09:12

Не бе, Капитан дрън-брън, взривяването на църкви, болници, училища и жилищни сгради е основната доктрина на рашисткото "освобождение"...
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша