Донълд Тръмп се предава в затвора в Джорджия

OFFNews 24 август 2023 в 11:38 10975 4

Доналд Тръмп, бивш президент на САЩ

Снимка БТА/АП

Доналд Тръмп

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е готов да се предаде днес в затвор в Джорджия във връзка с обвинението срещу него, че се е опитвал да отмени изборите през 2020 г. в този щат, пише Асошиейтед прес.

За намеренията си съобщи самият Тръмп преди два дни в своята платформа Truth Social, в която написа:

"Ще отида в Атланта, Джорджия, в четвъртък, за да бъда АРЕСТУВАН!"

Доналд Тръмп, който е кандидат за президентските избори през 2024 г., тиражира тезата, че обвиненията срещу него са опит кампанията му да бъде провалена. В обвинителния акт от почти 100 страници, разпространен миналата седмица, обаче се споменават 41 криминални обвинения във връзка с опити да се обърне загубата на Тръмп в щата на вота преди три години.

Вчера Рудолф Джулиани, бившият личен адвокат на Доналд Тръмп, бивш кмет на Ню Йорк, се предаде в окръг Фултън в щата Джорджия. Обвиненията срещу него също касаят изборите през 2020 г. в този щат. Обвиняемите са общо 18, от които други седем вчера са се предали в затвора в Атланта. Останалите 10 обвиняеми, посочени в обвинителния акт в Джорджия, имат срок до петък да се предадат.

Бившият президент и адвокатите му са сключили споразумение за доброволна гаранция. Тръмп се е съгласил да плати гаранция от 200 000 долара, както и да не използва социалните мрежи, за да атакува останалите подсъдими по делото, пише Си Ен Ен.

Делото в Джорджия е четвъртото обвинение срещу Тръмп. Той е изправен пред съдебен процес в щата Ню Йорк по обвинение за тайни плащания на порнозвезда и федерален процес във Флорида за предполагаемо неправилно боравене с федерални секретни документи. Третият обвинителен акт във федералния съд във Вашингтон е за незаконно искане да отмени поражението си на изборите през 2020 г. 

Какво се случва с надпреварата за Белия дом

Въпреки обвиненията Доналд Тръмп е неоспорим фаворит в Републиканската партия в надпреварата за Белия дом следващата година. Според различни проучвания той има голяма преднина пред опонентите си в партията. Това е и причината, поради която той реши да пренебрегне първия дебат за изборите през 2024 г.

Вместо това Тръмп даде интервю пред политическия коментатор Тъкър Карлсън, което бе качено в  социалната мрежа "Екс" ("Туитър"), събра милиони гледания. Междувременно течеше и дебатът на кандидатите за президент в Републиканската партия.

Ройтерс пише, че според статистиката видеото е събрало над 74 млн. гледания. Платформата обаче не отчита колко дълго потребителите са гледали интервюто.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

5

dolivo

24.08 2023 в 14:56

Да, най-успешния руски агент!

Само да не засили това ПР кампанията му. Тази гадина е спец в трансформиране на негативен имидж в полезен за него под някаква форма. Гений направо е.

12278

4

Bai Tanas

24.08 2023 в 13:28

Drama Queen. Иди предай се и толкова.
дано полежи повече

1600

2

HolyDiver

24.08 2023 в 13:01

След последната случка явно е решил че не му се лети до Русия :D

10298

1

AntiZ

24.08 2023 в 11:51

Най-високопоставения путинист в западното полукълбо. Мошеник и лъжец, демагог и популист. Няма да се изненадам ако приключи в зандан.
 
X

Да помогнем на украинските деца!