До ноември заразените с ебола може да са над 20 000 души

OFFNews 23 септември 2014 в 09:56 2701 0

Очаква се над 20 хиляди души да бъдат заразени с ебола до началото на ноември, ако мерките за контрол на епидемията Западна Африка не бъдат засилени.

За това алармира Световната здравна организация в свое проучване, цитирано от "Франс прес".

„Ако предположим, че не бъде направена никаква промяна в мерките за контрол върху епидемията, в началото на ноември ще има 9939 случая на заразяване в Либерия, 5925 в Гвинея и 5063 в Сиера Леоне", пише в проучването.

Там се посочва още, че „без драстично подобрение на мерките”, в следващите месеци ще станем свидетели не на стотици, а на хиляди смъртни случаи всяка седмица.

В документа се подчертава, че нивото на смъртността от тази болест е 70,8%.

Според експертите, ако не бъдат предприети мерки, вирусът ебола ще остане в региона в продължение на години и ще стане „ендемичен”.

Междувременно стана ясно, че броят на загиналите от ебола в Африка вече е 2793 души, а потвърдените случаи на зараза са достигнали 5700.

Сенегал и Нигерия, който са две от петте засегнати африкански страни са успели да овладеят скоростта на разпространение на заболяването.

Властите на Сиера Леоне съобщиха, че въпреки тридневната забрана, която бе наложена на 6-милионното население на страната, да не излиза, са регистрирани 130 нови случая на зараза.

Там забраната изтече в неделя и беше най-крайната мярка на властите да спрат разпространението на болестта, пишат западните медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки