Диверсанти взривиха два самолета и хеликоптер край Москва

OFFNews 20 септември 2023 в 14:39 7824 1

летище
Летище Чкаловски в Московска област.

Неизвестни лица са взривили два самолета и хеликоптер на летище Чкаловски в Московска област. Машините са съществено повредени. Инцидентът е станал на 18 септември, съобщи Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната.

"Инцидентът предизвика безсмислена истерия във висшите военни коридори - на летището се намират правителствени самолети, така наречените "самолети на Страшния съд" и специални самолети (разузнавателни самолети)", заявиха от ГЩР.

Отбелязва се, че неизвестни лица са поставили експлозиви на строго охраняваното летище и са взривили самолетите Ан-148 и Ил-20 (и двата принадлежащи на 354-и авиационен полк за специални операции), както и хеликоптеа Ми-28Н, който преди това е участвал активно в свалянето на бойни дронове над Московска област.

По данни на разузнаването щетите по самолетите са такива, че не позволяват бързото им възстановяване. Опашната част на хеликоптера е била повредена от експлозия. Друг Ан-148, който е бил паркиран до останалите, е получил леки повреди.

В момента руските наказателни органи издирват диверсантите и ограничават разпространението на информация за инцидента в местните медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

615

1

швейк

20.09 2023 в 16:30

хахахаха малее клоуни рашистки ... не могат да си опазят летищата, но нов световен ред тръгнали да налагат
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки