Дилма Русеф: Няма основания за импийчмънт

OFFNews Последна промяна на 19 април 2016 в 07:43 2032 1

Дилма Русеф

Процедурата по импийчмънт срещу мен няма законови основания. Това заяви президентът на Бразилия Дилма Русеф, цитирана от РИА "Новости".

На изборите получих 54 милиона гласа и съм възмутена от решението. Не съм извършвала никакво престъпление, което предполага импийчмънт, добави тя.

Бразилският президент Дилма Русеф даде пресконференция, след като с 342 гласа „за” от общо 513 депутати долната камара на бразилския конгрес одобри импийчмънта на държавния глава.

Самата Дилма Русеф каза, че не обмисля възможността за предсрочни президентски избори. Тя заяви, че ще продължи да се бори срещу импийчмънта.

Сега предложението за отстраняване на Русеф отива за гласуване в Сената и ако той го одобри с обикновено мнозинство, президентът ще бъде временно отстранен, докато текат делата срещу нея. Ще я замести вицепрезидентът Мишел Темер.

Над 60% от двестамилионното население на Бразилия подкрепя импийчмънта на президента, показват социологическите проучвания.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.04 2016 в 11:01

Нашите другари в Южна Америка строят СОЦИАЛИЗМА. И то начело с българи. Лявата вълна залива континента. Народите се освобождават от прогнилия капитализъм. Колелото на историята се върти. С ВАС СМЕ, ДРУГАРИ!