Дилма Русеф: На крачка от преврат сме

ОFFNews 30 август 2016 в 10:55 5303 1

Снимка AP

Временно отстраненият бразилски президент Дилма Русеф в реч пред Сената в понеделник отхвърли обвиненията по неин адрес и обвини консервативната опозиция в погазване на демокрацията, предава Ройтерс. 

Представяйки защитата си първата жена президент на Бразилия заяви, че икономическият елит цели да дестабилизира правителството й още откакто тя спечели втори мандат през 2014 г. 

По думите й процесът срещу нея не е нищо повече от план за защита на интересите на привилегированите класи в най-голямата икономика в Латинска Америка. 

"Не съм извършила престъпленията, за които съм обвинена произволно и несправедливо. На една крачка от истински преврат сме", каза Русеф в може би последната й изява като президент. 

В сряда Сенатът ще реши дали обвиняемата с български корени е манипулирала държавния бюджет. Ако Русеф бъде определена за виновна, вицепрезидентът Мишел Темер ще заеме поста й до края на мандата през 2018 г. 

Междувременно се наложи полицията в Сао Пауло да разпръсне поддръжници на Русеф, които се събраха да изкажат своята подкрепа в деня на изслушването й. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови