Диетологът Пиер Дюкан на съд за финансова измама

OFFNews 14 юли 2017 в 15:42 2789 1

Известният диетолог Пиер Дюкан е обвинен във финансова измама. 

Дюкан, известен с протеиновата диета, носеща неговото име, е обвинен в измама при получаването на кредит и финансови консултации. 

Диетологът взел заем, но "нямал намерение да изпълни задълженията по погасяването му", става ясно от документите по делото, съобщава "Гардиън". 

Дюкан теглил заем от "стотици хиляди", за да навлезе на пазара в САЩ със своята диета. Точната сума, изтеглена от Дюкан, не се споменава. 

За момента Дюкан не е коментирал заведеното срещу него дело. 

Протеиновата диета на Дюкан бързо придоби популярност. Тя беше рекламирана като предпочитаната от звездите диета за бързо отслабване. 

По-късно обаче методът на Дюкан получи много критики, а Британската диетологична асоциация го определи като една от най-лошите звездни диети за 2011 г. 

Проучване сред 5000 души показа, че 35% от следвалите диетата на Дюкан са си върнали загубеното тегло в рамките на една година, а 80% са си го върнали в рамките на четири години след края на диетата. 

Организацията на лекарите във Франция изключи Пиер Дюкан от колегията си през 2012 г., след като обяви, че той е нарушил професионалния кодекс, печелейки пари от метода си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови