Деца увиснаха над пропаст в скъсан лифт в Пакистан, светът следи спасителната акция (видео)

Всички са спасени

OFFNews 22 август 2023 в 14:50 3191 0

Кадър от спасителната операция в Пакистан

Снимка БТА/АП

Кадър от спасителната операция в Пакистан

Спасители се опитват да се доберат до шест деца и двама възрастни, хванати в капан в скъсана над пропаст въжена линия в Пакистан, предават световните агенции.

Към 17 ч. българско време бе съобщено, че спасителите са успели да изведат две от децата. По-късно бяха спасени и всички останали.

Хеликоптери са на мястото на инцидента в планинския район Батаграм, но силният вятър възпрепятства опасната спасителна операция.

На драматични кадри се вижда как спасител се опитва да стигне до кабинката на лифта, докато виси от хеликоптер, а тълпи наблюдават случващото се от планинския склон.

Децата, на възраст между 10 и 16 години, отивали на училище, когато едно от въжетата се скъсало и кабинката увиснала на 274 м над земята.

Висящият лифт в Пакистан: Сърдечно болно дете изпаднало в безсъзнание, вятърът го люшкал часове наред над пропастта

Едно от децата, 16-годишното момче, има сърдечно заболяване и е в безсъзнание от поне два часа, съобщи възрастен, заседнал на лифта, пред Би Би Си.

Хората са в смъртоносния капан от около девет часа. Местен жител разказва пред информационна агенция АФП, че кабинката вече виси на едно-единствено въже.

До този час са направени два опита кабинката да бъде достигната, засега без успех. Спасителите обаче са успели да подадат вода и храна на заседналите в лифта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!