Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Десетки убити при сблъсъци в Донецка област през изминалата нощ (обновена)

OFFNews 27 май 2014 в 10:47 7902 17

Снимка Reuters

Артилерийски обстрел в Славянск

Над 50 души са били убити при стрелба в Донецк, а четирима души са убити в Славянск през изминалата нощ, съобщиха световните агенции.

Повече от 50 проруски активисти са убити, а 25 са били ранени в Донецк в рамките на поредната антитерористична акция от страна на украинските военни, при която правителствените сили използваха бойни самолети и хеликоптери срещу проруските бунтовници.

От щаба на бунтовниците обявиха, че е възможно броят на жертвите да достигне до 100.

От външното министерство на Украйна обявиха, че броят на загиналите проруски активисти е не по-малко от 200, и че сред военните няма пострадали. 

Около 12 часа във вторник въоръжени представители на самопровъзгласената Донецка народна република са нахлули я няколко училища в Донецк. Училищата са успели да евакуират децата.

Четирима души са убити, а един е ранен в резултат на продължаващия часове артилерийски обстрел в украинския град Славянск в Донецка област.

Градът е под обстрел от вчера вечерта, като стрелбата продължи и през нощта.

В момента се прави справка на пострадалите и е възможно броя на жертвите да се увеличи, обясняват от щаба на проруските активисти.

В същото време стана ясно, че камиони с военни са успели да проникнат в Украйна от Русия през нощта.

Около 40 камиона са опитали да преминат границата около 3.40 часа през нощта. Започнал е бой с гранични служители, но повечето камиони са успели да проникнат в Украйна и са тръгнали в посока град Антрацит в Луганска област.

Граничните власти са успели да задържат един камион, а един човек е бил ранен. Задържаният камион е бил пълен с автомати и експлозиви.

Разглежда се вариантът за предсрочно завършване на учебната година в Славянск заради ситуацията в Донбас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!