Quantcast

Дейли мейл: Бокова е бивша комунистка и любимка на Путин

OFFNews Последна промяна на 13 април 2016 в 13:10 9676 30

"Бивша комунистка, подкрепена от Путин" - по този начин британското издание "Дейли мейл" обобщава образа на настоящия генерален директор на ЮНЕСКО и кандидат за поемане на поста генерален секретар на ООН Ирина Бокова.

В силно критичен материал се разкрива, че таблоидът се е сдобил с документи, които показват недоверие към българката и от страна на британските ѝ колеги.

Изтекли записи от закрито събрание на борда на ЮНЕСКО, с които "Дейли мейл" се сдобил, показват, че британският посланик Матю Съдърс яростно е разкритикувал Бокова за назначаването на Ана Луиза Томпсън-Флорес на поста заместник генерален директор през 2014 г., въпреки явната липса на необходимата за целта квалификация. Като причина за назначението се посочва спечелване на бразилска подкрепа в борбата за наследяване на поста на Бан Ки Мун.

Статията обръща внимание на факта, че Бокова е завършила висшето си образование в Московския държавен институт по международни отношения, който изданието определя като "място за набиране на кадри за КГБ по съветско време."

Наричат я любимка на руския президент Владимир Путин и приятелка на руската представителка в ЮНЕСКО  Елеонора Митрофанова, която е сред защитилите я при обвиненията от страна на Съдърс - пише изданието за Бокова.

Въпреки негативната оценка "Дейли мейл" не изключва възможността Ирина Бокова да е следващия генерален секретар на ООН. Като една от причините се посочва подкрепата от страна на Хилъри Клинтън, която желае жена да заеме поста, докато самата тя се бори да стане първата дама начело на Съединените щати. Вторият аргумент на изданието е насажданото от Кремъл усещане, че е ред на Източна Европа да застане начело на Обединените нации.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

59993

30

Red or Dead

12.05 2016 в 16:06

Важното е, че на роска тейко му не е бил партиен секретар на Гоце делчев..

13.04 2016 в 22:14

Бивша????
Тез запознати ли са, че това е тежка неизлечима диагноза.

13.04 2016 в 21:26

Добро утро,тия открихa Aмерикa!Знaят ли още колко комунетa и дс тa рaботят нa всякaкви нивa зa сривaне нa EU,дaже идея си нямaт!Дa не открият изведнъж че Стaнишев е червен и е руски възпитaник!Що не дойдaт в тaтковинaтa ни дa попитaт зaщо сaмо у нaс нямa лустрaция нa "бившите "-сегaшни червени кхмери?

13.04 2016 в 19:09

Леко само да не паднеш у бързината,да си стрОшиш патката...

13.04 2016 в 19:03

Омерзен съм !!! El Commandante,...Уятми Гояж !!! fuck off, kremlin kaputs......

13.04 2016 в 18:29

Британците никога не са ни обичали меко казано.

Бомбардировките на София ги дължим на техния министър председател, дето открито е обяснявал, че държава България не трябва да съществува.....какво да коментираме??

Да не говорим за разни берлински конгреси, да не говорим за времето под турско .....

Не сме любимци на нито една империя.

13.04 2016 в 18:17

Според очевидци сконфузването на Бокич при въпроса дали признава териториалната цялост на Украйна се дължало на факта, че слушалката в ухото й хлъцнала и изпращяла:
-... ОООООО...НЕ!

13.04 2016 в 18:16

Няма бивши комунисти. Това че са си сменили някакво име за да оцелеят не ги прави бивши, а само показва на какво са готови само и само за да останат в играта.

13.04 2016 в 16:59

Роси, принципно съм съгласен с Вас. Не е редно Ангела Меркел да ръководи Германия, че и ЕС, ама ей на, твай положението....

13.04 2016 в 16:53

Бре, "насажданото от Кремъл усещане, че е ред на Източна Европа да застане начело на Обединените нации"... Че аз отвсякъде у нас слушам, че едва ли не това е решение на всички нации по света, а то идвало пак от рашите... А колкото до госпожата Бокова, с риск да ме оплюят яростните и защитници тук, тя май не е само бивша комунистка, принудена да стане социалистка, но и дама с висок чин от едни служби, за които не е редно да ръководят и ООН, мисля аз...