Деформирани улици, килнати сгради, хиляди без вода и ток след смъртоносното земетресение в Тайван

Вторичните трусове продължават. 140 души са блокирани в сграда, 170 са изчезнали

OFFNews 07 февруари 2018 в 07:49 7229 0

Земетресенията в Тайван продължават след смъртоносния трус с магнитуд 6.4, отнел живота на четирима души и причинил раняването на повече от 200 други. До момента общият им брой е 18, няколко от тях са с магнитуд над 5 по Рихтер.

Земетресението от 6.4 удари вчера в 23:50 ч. местно време на 22 км североизточно от пристанищния град Хуалиен, в който живеят около 100 хил. души. При труса се срутиха няколко сгради в Хуалиен, включително 11-етажният хотел "Маршал", под чиито развалини бяха блокирани десетки пострадали. Срути се и 12-етажен жилищен блок. Неговите обитатели бяха спасени от пожарникари.

Повече от 140 души все още не могат да бъдат достигнати в друга сграда.

Около 170 са в неизвестност.

Жителите на Хуалиен са предупредени да стоят далеч от разрушените си домове. Около 800 са подслонени в други сгради. 40 хил. домакинства в града са без вода, а над 600 - без ток. Улиците са деформирани.

В окръг Хуалян днешният ден ще бъде неработен и неучебен. Там щети са понесли няколко сгради, включително три болници, ресторант, две жилищни сгради и военна болница. Те са частично срутени, деформирани или са се наклонили. Засега не е ясно колко хора може да са под развалините. На място работят спасителни екипи с кучета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови