Чешкото правителство подава оставка

OFFNews 11 ноември 2021 в 11:45 1108 0

Андрей Бабиш

Чешкото правителство подава оставка, заяви днес премиерът Андрей Бабиш, който увери, че правителството му в оставка ще продължи да се бори с коронавирусната пандемия, предаде БТА.

Чехия, която е с население от 10,7 милиона души, съобщи по-рано днес за 13 502 нови случая на заразяване с коронавирус.

Бабиш съобщи, че е подал оставката на правителството в писмо до президента Милош Земан, който беше приет в болница на 10 октомври, вместо да я връчи лично на президента, както се прави обикновено.

Когато Земан приеме оставката на правителството, той ще трябва да възложи на досегашното правителството задачата да продължи да изпълнява задълженията си до сформирането на ново правителство, което се очаква да се случаи през следващите седмици.

Правителството на Бабиш подаде оставка, след като партията на премиера "Действие на недоволните граждани" (АНО) и нейните съюзници бяха победени от опозиционните сили на парламентарните избори, произведени на 8 и 9 октомври.

Очаква се, че Петър Фиала, лидер на Гражданската демократическа партия и на опозиционното обединение "Заедно", ще е новият чешки премиер, отбелязва Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !