Чеченците не стигат: Москва праща и хиляди сирийци срещу Украйна (видео)

OFFNews 11 март 2022 в 14:27 8859 14

Руският пропаганден тв канал "Звезда" излезе с репортаж за сирийски бойци в пълно бойно снаражение, които се готвят да тръгнат към фронтовата линия в Украйна. Това стана броени минути след като руският президент Владимир Путин даде зелена светлина за изпращането на доброволци от Близкия изток в района на бойните действия.

На видеото на телеканал "Звезда" се виждат сирийски войници, развяващи руски и сирийски знамена и вдигнали портрети на Путин и на своя диктатор Башар Асад.

Според военни експерти включването на "доброволците" от Близкия изток се налага, защото самите руснаци масово не искат да бъдат пращани в Украйна. Въпреки мощната държавна пропаганда и спирането на редица независими медии в Русия, все повече хора в страната разбират, че военните действия в Украйна не протичат по предварителния сценарий на Кремъл.

По-рано днес президент Владимир Путин призова да са помогне на доброволците, които искат да отидат в Донбас. Това стана на среща с постоянните членове на Съвета за сигурност на Руската федерация.

„Ако виждате, че има хора, които искат на доброволни начала, още повече не за пари, да дойдат и да окажат помощ на хората, живеещи в Донбас – е, добре, трябва да ги посрещнете и да им помогнете да се озоват в зоната на бойни действия“, заяви той.

Путин отбеляза, че „западните спонсори“ не крият действията си по привличане на наемници за участие в конфликта и „правят това открито, пренебрегвайки всички норми на международното право“.

Руският министърът на отбраната Сергей Шойгу от своя страна зааяви, че "постъпват огромен брой заявления от различни видове доброволци от различни страни, които биха искали да дойдат в Луганската и Донецката народни републики, за да участват в това, което те смятат за освободително движение".

"Най-големият брой е от страните от Близкия изток: вече има повече от 16 000 заявления. И тук, разбира се, считаме за правилно да отговаряме положително на исканията, особено след като тези искания не са за пари, а за истинско желание на тези хора", генералът.

Шойгу предложи и прехвърлянето на танкове, пленено стрелково оръжие, както и заловени преносими зенитноракетни комплекси в Донецката и Луганската народни републики.

"Натрупахме голям брой оръжия, украински оръжия: това са танкове, бронирани машини и всички видове стрелково оръжие, доста артилерия. Освен това има много комплекси Javelin и Stinger. Предлага се това да се прехвърли на републиките Луганск и Донецк, за да могат ефективно да осъществяват отбрана", предлага на срещата Шойгу, а Путин подкрепя предложението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

13

GB

11.03 2022 в 21:35

Страшна битка водят русия за спасяване и обединение на православието - то с чеченци, то със сирийци, ..... всичките те срещу православния украински народ.

23293

12

Стефан

11.03 2022 в 20:29

Да де, ама това не е въпрос на стигане - нестигане. Това е отговорът на Путин на Глиги. И другите герои, които бързат да подпалят войната. Това е Иран и Близкият изток срещу Брюксел.
Та, благодарете на Глиги. Сега освен Москва - Пекин, има и Москва - Техеран.

-8580

11

Абе толкова ли от над 100 милиона души няма кой да прати Лилипутин на мястото му?

1020

10

PlamenIv54

11.03 2022 в 18:22

Едно време ние (соц. лагера) имахме разузнавачи на запад, а те тук шпиони. Путинци възкресиха тази разлика в терминологията. Сражаващите се за Украйна са наемници, а проруските чеченци и сирийци с дългите ножове са доброволци.

-3300

8

bgp

11.03 2022 в 18:02

Триете коментарите ми ...... защо , какво по различно от истината казвам ?

Страх ли ви е ???

Днес се разбра , че социалните мрежи няма да ограничават разпространението на призиви за извършване на насилствени действия срещу руснаци, включително военни.

Ко се отнася до ПРОСТАКА борисов ,той сам се похвали , че да е прост му е по-лесно , лъжите и кражбите да се случват !! !!!