Quantcast

Частна германска агенция търси с конкурс жена-астронавт с руски

OFFNews Последна промяна на 14 март 2016 в 15:35 2315 4

space

Снимка ТАСС

Специалист оглежда скафандър на жена-астронавт

В Германия е обявен конкурс за избиране на кандидатки да станат първата жена-астронавт в държавата. Допълнително има изискване претендентките да знаят руски език, предаде Deutsche Welle, цитирана от ТАСС.

Конкурсът е обявен от частната посредническа агенция HE Space, специализирана в подбор на персонал, включително и за Европейската космическа агенция (ESA).

Кандидатките, желаещи да полетят в космоса трябва да имат висше хуманитарно, техническо или военно образование, опит в научните изследвания, космонавтиката, инженерните науки, медицината или в подобни сфери. Изисква се опит в презентации и умения за общуване с журналисти. Допълнително предимство са сертификат за годност за полети, лиценз за пилотиране или сертификат за водолазни дейности. 

Претендентката трябва да е комуникативна и да може да работи в екип. Изисква се безупречно здраве, владеене на английски език, руският е предимство. 

Документи се подават до 1 май, краят на конкурса ще е през есента. Ще бъдат избрани две претендентки. Те ще се обучават година и половина в Центъра за подготовка на космонавти "Юрий Гагарин" в Русия. След това ще се рещава коя от кандидатките да полети. Самият полет ще е в близките 3-4 години. Досега 11 германски астронавти са участвали в космически полети. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.03 2016 в 00:03

Руският език е задължителен за да те допуснат на борда на станция "Мир". Инак само ще направи едно кръгче с ракетата и кой откъде е...

14.03 2016 в 19:05

Скоро ще почнат да търсят и с китайски.

14.03 2016 в 17:07

Танте отговоря на всички изисквания. И на най-важното - заминаването и задълго да радва целокупния германски народ.

14.03 2016 в 15:52

Егати! Дойчовците не могат да дочакат Меркел да напълни Германия с паплач и вече започнаха подготовка по изнасянето от тази планета.