Части от ракета паднаха на територията на Молдова по време на масираните руски атаки срещу Украйна

OFFNews 05 декември 2022 в 16:37 1910 2

Снимка

Части от ракета са паднали на територията на Република Молдова, съобщи Министерството на вътрешните работи в Кишинев. На мястото на инцидента са изпратени спасителни екипи и разследващи от правоохранителните органи на страната.

Инцидентът се случва в деня, в който Русия възобнови масирания ракетен обстрел срещу цели от гражданската и енергийната инфраструктура на територията на цяла Украйна. Засега властите в Кишинев не са оповестили твърдения относно произхода на ракетата. Останките са паднали в извън населено място в овощна градина в района на село Бричени на около 25-30 километра от румънската граница и на няколко километра от Украйна.

В молдовския и в украинския сегмент на социалните мрежи се разпространяват твърденията за руска ракета, но при усилената работа на украинското ПВО е възможно ракетата и да е украинска. Подобен иницедент, само че с жертви имаше на територията на Източна Полша при полско-украинската граница, където ракета от ПВО системите С-300 на Украйна попадна на полска територия и уби двама души, причинявайки и разрушения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-795

2

Дедо МразИ

05.12 2022 в 22:21

Украинска е нали ?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки