Буря с проливен дъжд наводни Истанбул (видео)

OFFNews 28 юни 2018 в 09:09 3648 0

Буря с проливен дъжд наводни Истанбул (видео)

Проливен дъжд се изсипа над Истанбул. Дъждът беше предизвикан от силна буря с гръмотевици и ураганен вятър. В някои райони падна градушка.

Природните стихии, придружени с мълнии, през нощта принудиха самолети, кацащи на летище „Ататюрк“, да кръжат над него между 30 минути и 1 час. Шест кацащи самолета бяха пренасочени към други летища.

Поради голямото количество дъжд канализацията на някои места в града се запуши и това превърна улици и булеварди в езера. Имаше повалени дървета и отнесени покриви. Силният вятър в квартал Аташехир събори строително скеле, което рухна върху електрически проводници в съседство и прекъсна електрозахранването в един от районите на квартала за 3 часа.

Силен дъжд и буря имаше и в областите Бурса и Ялова на крайбрежието на Мраморно море.

Предупрежденията на метеоролозите за градушка с големината на орех предния ден накараха истанбулчани да покрият с килими, одеяла, картон и найлон автомобилите си, за да ги предпазят, което породи куриозни гледки.

По-рано от пороите беше засегнат град Текирдаг и други населени места в района на Тракия от турската страна на границата. ​

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови