БСП моли Камерън българите на Острова да участват в референдума за ЕС

OFFNews Последна промяна на 08 юни 2015 в 17:50 2828 7

БСП - Лондон излиза с отворено писмо до министър - председателя на Великобритания Дейвид Камерън, което ще му бъде връчено лично утре.

Писмото ще бъде предадено на Камерън в сградата на Британския парламент от представители на БСП-Лондон, съвместно с Фондация "Новите европейци" и депутати от Лейбъристката партия.

В писмото се настоява гражданите на България и ЕС, които живеят, работят и плащат данъци във Великобритания, да не бъдат дискриминирани и да бъдат допуснати да изразят волята си в предстоящият референдум за напускане на ЕС.

Според подготвяния проектозакон привилегията да изразят позицията си се дава избирателно само на няколко държави от ЕС - Кипър, Малта и Ирландия.

От БСП - Лондон молят партиите и институциите в България да окажат подкрепа и съдействие, за да могат българските граждани във Великобритания да участват в референдума, който ще "има огромно значение за 100-хилядната българска общност в Обединеното кралство".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.06 2015 в 21:39

БСПтиреЛондон? Понеделниши хумор...То че БСП е грашка на природата, добре. Но тук говорим за оксиморон.
И сега серизно, англичаните ще си променят изборните правила заради БСП. Това само грешка на природата може да го пръкне.

08.06 2015 в 19:31

БСП-Лондон... :D

08.06 2015 в 19:30

"Такива референдуми за напускане на ЕС трябва да се проведат в цяла ЕВропа. "

Трябва. Крайно време е да се приеме, че искащите да напуснат са малцинство и да се приключи с хабенето на дъх за обсъждане на тая приключила отдавна тема.

Далеч по-интересната тема за обсъждане и евентуално за референдуми е как точно ще се случи федерализацията на ЕС.

08.06 2015 в 19:26

Такива референдуми за напускане на ЕС трябва да се проведат в цяла ЕВропа. Народите имат право сами да определят бъдещето си, а не да се превръщат в жертви на бездушната еврогейска бюрокрация.

Сещам се поне за няколко проспериращи европейски страни, които не са членки на ЕС, както и за няколко бедни и изостанали, които са отдавна вече членки. А също и за най-бедната страна-член, която е България.

Абе какъв изобщо е смисъла да седиш в "клуба на богатите", като там вместо да забогатяваш, обедняваш все повече и повече? Омерзен съм.

08.06 2015 в 19:18

За всичките 4 милиона, които отидоха там на 1 януари 2014 ли става дума?

08.06 2015 в 19:16

ЛудЛустратор, ами да, какво странно има. Новите европейци искат да бъдат с Русия в Евроазиатския съюз. Това е бъдещето. А пък ти ако искаш си стой с гейовете в ЕС и им прави св-рки.

08.06 2015 в 18:48

//"Новите европейци"//-> Искат да излязат от Европа, нонсенс!!!
-----------