Британското разузнаване: Руските сили са отстъпили иницативата на фронта и отбиват украински атаки

OFFNews 31 май 2023 в 09:58 7014 5

Снимка Костянтин Ліберов

През последните седмици на руснаците им се налага предимно да отвръщат на украински атаки и са отстъпили инициативата изцяло на противника.

През последните седмици руските сили са отстъпили инициативата във войната в Украйна и са принудени да отговарят на украинските атаки, твърди в най-новия си разузнавателен преглед британското министерство на отбраната.

„От началото на май 2023 г. Русия все повече отстъпва инициативата в конфликта и реагира на действията на Украйна, вместо активно да напредва към собствените си военни цели“, отбелязват британските анализатори.

Според оценките на разузнаването, през май 2023 г. Русия е извършила 20 нощни едностранни атаки с дронове и крилати ракети в дълбочина на украинска територия. Руската федерация обаче не е постигнала значителен успех в постигането на предполагаемите си цели: неутрализиране на подобрената украинска противовъздушна отбрана или унищожаване на украинските сили за противовъздушна отбрана.

На терен Руската федерация преразпредели своите войски, за да отговори на партизански атаки в Западна Русия.

„Оперативно, руското командване вероятно се опитва да създаде резервни сили и да ги разположи там, където смята, че ще има украинска контраатака. Това обаче вероятно е било осуетено заради това, че неактивните сили са били насочени да запълнят празнини във фронтовата линия около Бахмут“, се казва в прегледа на британските разузнавачи.

Преди ден британското разузнаване съобщи, че военните разходи на Русия почти сигурно остават високи, което оказва натиск върху нейните публични финанси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

5

6екеr4о

02.06 2023 в 13:57

В съвременният свят нищо тайно не е останало, наистина се появиха украински твърдения за китайско оръжие, но може би количествата са били пренебрежими, защото Чичо Сам щеше да е изревал злокобно!?

Написаното са предположения, мои...

12407

4

Bad Horse

31.05 2023 в 15:19

Доставките са тайни, естествено. Но китайски оръжия се появиха на фронта в ръцете на руснаците, според украинците. Най-вече муниции, примерно снаряди за руските образци на оръдия. Китай и Корея имат ОГРОМНИ запаси от тях. Също електронни компоненти за дронове и подобни, които Русия не може да произвежда.

-529

3

6екеr4о

31.05 2023 в 14:27

Това с китайските доставки на оръжие не ми се вижда много достоверно, щото боядисаният чичко Си много добре съзнава световното разположение на силите, навярно не му се управлява втора Северна Корея!?

12407

2

Bad Horse

31.05 2023 в 14:05

Руснаците продават на безценица суровини на Индия и купуват пре-скъпо оръжия от Иран и Китай. Защото са нагъзени и нямат избор.

-529

1

6екеr4о

31.05 2023 в 10:15

Цитат: "Преди ден британското разузнаване съобщи, че военните разходи на Русия почти сигурно остават високи, което оказва натиск върху нейните публични финанси".

Написаното звучи като тъп мурзилски виц!

Иначе новините са повече от добри!!!
 
X

Подкастът на OFFNews