Британското разузнаване: Русия набира по 30 000 войници месечно за войната в Украйна

OFFNews 31 март 2024 в 09:55 4647 1

Снимка Ukraine.ua

Русия набира по около 30 хиляди войници месечно за войната си срещу Украйна, смята британското военно разузнаване във всекидневната си сводка, публикувана от министерството на отбраната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Тази оценка е дадена вчера, когато Русия е атакувала за пореден път украинска инфраструктура. В резултат бе съобщено за прекъсвания на електрозахранването в четири области.

"Русия поддържа значително количествено предимство в конфликта, превъзхождайки Украйна по отношение на боеприпасите и оборудването", отчита британското военно разузнаване.

В сводката си британското разузнаване отбелязва, че руската армия "вероятно набира по около 30 хиляди (нови войници) на месец и е много вероятно да може да продължи да поема загубите си и да не спира атаките, насочени към изтощаване на украинските сили.

Русия е успяла да надгради над неотдавнашното превземане на Авдеевка, "настъпвайки постепенно" в западна посока от града в източната Донецка област. В края на този месец тя почти сигурно пое контрол върху Орловка и Тоненкое и продължава да се опитва да превземе други села в района, продължава сводката.

Според британското военно разузнаване руските въоръжени сили не спират "атаките си в няколко други точки на фронтовата линия, но не постигнаха кой знае какъв напредък през последните седмици".

След руската пълномащабна инвазия в Украйна преди повече от две години силите на Киев успяха да отблъснат нашествениците по места и дори да си върнат някои територии. Сега обаче войната е в решаваща фаза, като има съобщения, че Украйна изпитва недостиг на боеприпаси и трудности при набирането на нови войници за фронта, обобщава ДПА.

Украинският президент Володимир Зеленски осъди руските нападения като отвратителни и за пореден път призова за повече международна помощ за защита на енергийната инфраструктура на своята страна.

"Изпратихме необходимите сигнали и конкретни искания до всички наши партньори, които разполагат с необходимите системи за противовъздушна отбрана и ракети", каза Зеленски в традиционното си видеообръщение.

Президентът на Украйна добави, че "Америка, Европа и други партньори знаят от какво точно се нуждаем".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

500

1

781000

31.03 2024 в 11:21

С други думи, за една година се възстановяват даже повече от понесените загуби.
Не знам още колко от вас си правят илюзии, че без пряка намеса на НАТО или поне някои страни от него, ни чака нещо добро.
Иначе има още няколко години да си говорим същите глупости, докато постепенно Украйна си отива. Какъв срам...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки