Британското разузнаване разкри коя е руската лаборатория, произвела Новичок

OFFNews 05 април 2018 в 11:43 11914 11

Британските спецслужби смятат, че са установили местонахождението на секретната руска лаборатория, произвела нервнопаралитичния газ "Нивочок", който беше използван за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия, твърди в."Таймс".

Изданието се позовава на свои правителствени и разузнавателни източници, според които лабораторията, произвела "Новичок", е установена с помощта на "научен анализ и разузнавателна информация".

"Таймс" твърди още, че разузнаването е знаело за съществуването на лабораторията още преди нападението над Скрипал, което се случи на 4 март.

Според източниците на изданието не може да се каже къде точно е лабораторията, но има висока степен на сигурност, че отровата е произведена в Русия. Те също така смятат, че там са били извършвани експерименти дали "Новичок" може да бъде използван за покушение.

Вчера Лондон отказа разследването по отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал да се проведе съвместно с Москва. Тогава представителя на Великобритания в Организацията за забрана на химическите оръжия Джон Фого определи този сценарии като "извращение".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

11

Victimized

05.04 2018 в 15:33

Значи, от цялата работа спечелиха анго-саксите, понеже заметоха помежду другото поредния огромен педофилски скандал с техни високопоставени лица, разединиха Европа дори повече от преди, и изпълняват заръката на отвъдокеанските си партньори да лаят по Русия колкото се може повече.

23293

9

Стефан

05.04 2018 в 13:33

Не бе, в Таймс наистина пише така. Просто са го преразказали.

77927

8

El Commandante

05.04 2018 в 13:12

Да не говорим че заглавието е подвеждащо, защото никъде в текста след това няма информация за “руската лборатория” само неща от теорията на вероятностите.

Изобщо, Офнюз, време е да се дистанцирате от наратива който ви спускат либералните фейк-нюз босове, защото ако следите кво се случва в момента в УСА требва да сте наясно че в един момент ше ви се наложи да се преобувате в движение...

Q

77927

6

El Commandante

05.04 2018 в 12:39

Highly Likely, Very Likely, More Likely, Extremely Likely.......The Likely Brothers....

Скоро очакваме дебютен албум, пфахахахахах.....

23293

5

Стефан

05.04 2018 в 12:38

:)))
Лъжливото овчарче "с висока степен на вероятност" смята, че е видяло вълк.
Значи, нямат маркер, по който да определят производството като руско. Не знаят къде е руската лаборатория. Не знаят има ли такива лаборатория. Но една жена казала на един журналист от един вестник, че май там нещо, като че ли ...:)))
Глупости за наивници младша възраст. Просто се опитват да разчистят малко място за маневра на политиците си. Които още по-чисто и просто се осраха до ушите. Публично, и смрадливо:)

77927

4

El Commandante

05.04 2018 в 12:37

'Според източниците на изданието не може да се каже къде точно е лабораторията, но има висока степен на сигурност, че отровата е произведена в Русия."

Не знам кво да ви кажа.....