Британското разузнаване: Чмобиките гинат като мухи в Бахмут и Сватово

OFFNews 25 ноември 2022 в 11:47 9596 8

солдати
Чмобики - частично мобилизирани.

Така наречените "чмобики" (б. ред. - нов говор, означаващ в пряк смисъл частично мобилизиран руснак или пушечно месо за фронта в преносен) вече са понесли тежки загуби в районите на Сватово и Бахмут в Донбас. Това показват данните на британското разузнаване към Министерството на отбраната.

Отбелязва се, че разгръщането на мобилизираните руски резервисти често се характеризира с лишаване от права, неадекватна военна подготовка и окаяна екипировка. В същото време тези хора се изпращат на най-тежките и изтощителни бойни задачи.

Британското разузнаване отбелязва, че повечето от чмобиките, макар и не всички, са служили и преди. В същото време многобройни примери сочат, че здравословното им състояние вероятно не е било надлежно проверено и много от тях са принудени да служат въпреки сериозни хронични заболявания.

"Мобилизираните резервисти вероятно са претърпели особено тежки загуби, след като е трябвало да копаят окопи под артилерийски обстрел в района на град Сватово в Луганска област. В Донецка област резервисти бяха масово убити по време на фронтални нападения срещу добре оборудвани украински отбранителни полоси около град Бахмут", се казва в изявлението на британското министерство на отбраната, публикувано в Туитър.

Общите загуби на руснаците от 24 февруари насам се оценяват на около 85 720 ликвидирани, съобщи Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна.

Според "Форбс" Русия е похарчила една четвърт от бюджета си за деветте месеца на пълномащабна война срещу Украйна, а боевете ще струват на Кремъл още повече в бъдеще.

Представителят на източната групировка на войските Серхий Череватий заяви, че професионалният "гръбнак" на руските въоръжени сили в направленията Авдеевка и Бахмут е изтребен и се замества изцяло от новомобилизирани резервисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

8

Valioka

25.11 2022 в 20:16

Шекерчо, напълно съм съгласен... Ако бяха по-решителни лидерите на Европа и Щатите, отдавна войната щеше да е приключила, ама мноого отдавна. Но, не би... Не дават средства за ПВО на Украйна, не дават достъчно оръжия, не дават далекобойни ракети, не дават това, не дават онова... А за нашите малоумници даже не ми се говори... Просто има нещо, което нито виждаме, нито разбираме, но цената за жалост я плащат украинците, и то в цивилни жертви и мирно население...

210

7

Merc

25.11 2022 в 18:22

Да мрат !
Такава е била от край време рашастанската тактика.
Атакуващите мужици да вървят по труповете на загиналите си таварищи.
Не ми е жал !

-1200

5

путин хуйло

25.11 2022 в 17:31

@оффнюз, престанете да насаждате русизми! "полоса" преведено на български означава "линия"!

1220

4

хr4

25.11 2022 в 17:13

ОбЕснявам на уважаемата редакция:
в руския жаргон "ЧМО"=пропадняк
Естествено при укропите също има зевзеци и веднага го префасонираха на ЧМОбик-комбинация от ЧМО и мобик(мобилизиран-пак на жаргон). Освен това абревиатурата перфектно пасва и на ЧастичноМОбилизиран.

-529

3

6екеr4о

25.11 2022 в 13:52

Статията е прекалено оптимистична, такива статии четем вече 9 месеца, а на кървавата баня не се вижда край... Считам, че колективният Запад, включително тъпоглавите ни управляващи, са изцяло виновни за това положение! Нашите не си дават ръждясалите тенекии, ръждясали още по СъвеЦко време, и това е!? А военният министър малоумничи примерно за МИГ-овете, че трябвало да се направи всичко възможно за удължаване на летателния им ресур и през 2023 г. Режимът на Путлер е дебилен, но нашичкият как си представя, че РуССия ще ни ремонтира самолетите, та после някое по-читаво правителство да ги подари на Украйна!?? Кретени...

2550

2

alfakentavur

25.11 2022 в 13:46

А осъзнават ли за какво умират? Заради лудите амбиции на един самозабравил се лунатик.

345

1

Джендо Джедев

25.11 2022 в 13:09

Да воюват не могат тия алкаши, но пък да тероризират цивилни - царе са! Колко жалко, че това няма да помогне на окаяната пасмина, която гордо наричат "армия". :D
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки