Британският премиер зове НАТО да се брани от руска агресия

OFFNews Последна промяна на 02 август 2014 в 15:05 4840 34

Снимка conservatives.com

НАТО трябва да преразгледа отношенията си с Москва заради руските действия в Украйна и да е в готовност да защитава по-добре своите членове при всяка потенциална военна заплаха.

Това подчерта британският премиер Дейвид Камерън в писмо до страните-членки на алианса.

Великобритания ще е домакин на срещата на високо равнище на НАТО в Уелс през септември.

В писмото британският премиер обвини Русия, че нелегално въоръжава проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Той критикува и реакцията на Москва след свалянето на малайзийския пътнически самолет над Украйна.

Трябва да приемем дългосрочни мерки, които да подсилят нашата способност да реагираме бързо на всяка заплаха, да уверим тези съюзници, които се страхуват за сигурността на своята страна, и да предотвратим всяка руска агресия, посочва Камерън.

Той предлага нова програма на военни учения, изграждане на нова инфраструктура, преместване на екипировка и доставки и подсилване на силите за реагиране на НАТО до 25 хиляди души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.08 2014 в 16:33

"Казват ни, че Русия е агресивна, империалистическа сила, а НАТО загрижен да се противопостави на руската „заплаха”. Аз обаче погледнах наскоро световната карта и намерих много страни в близост (дори граничещи) до Русия, които са членки на НАТО - военния съюз на САЩ, бомбардирал и атакувал много страни през последните 15 години. Не успях да открия никакви страни в близост до Америка, които да са част от руски военен съюз. Нито пък има руски военни бази или ракетни установки в страни граничещи или в близост до САЩ. Въпреки това ни казват, че Русия е „агресор”.

Объркан съм. Някой може ли да ми помогне?"

Нйил Кларк

ПС.
*Нийл Кларк е журналист, писател и блогър, живеещ в Англия. Негови коментари и анализи редовно се публикуват в The Guardian, Daily Telegraph, Daily Express, Sunday Express, The Times, The Spectator и др. Блогът му neilclark66.blogspot.com е награждаван многократно.

06.08 2014 в 16:27

А, и пак пропуснах , не лъжи за цената на газа ...цената на газа за България от 2012г. е около 400 - 405 долара за 1000 кубометра , за сведение за Полша е 411 , за Германия - 385 ... не лъжи бе , пич, не лъжи ... и после цената е въпрос на договорки, а и на партньорско взаимоотношение ... не може да ми дойдеш в офиса, да ме псуваш, да ми викаш азиатец , педал и т.н. и после да ми кажеш - "А дай ми сега изгодни условия" ...друг е въпросът ,че поне към момента по -евтин от руския газ няма ... а като гледам как стоят нещата , нЕма и да има ... и тук нещата не опират само до газа ... разгеле ,че стана въпрос за Орбан ...известно ли ти е какви реактори ще сложи там РосАтом... последно поколение, "студен разпад"... врътваш ключа реакцията тече , врътваш наобратно- разпада спира,всякакви случки от типа Фукушима ,Чернобил са невъзможни ...въх ,изненада ...убиха всичко детско у високотехнологичния запад.
Русия в енергийната сфера е велика сила и такива идиоти като нас, независимо ,че не го признават, не могат да въздействат с нищо на това ,че разумните хора , като Орбан напр. си сътрудничат с Русия в енергийната сфера ... и то приоритетно с Русия.

А бъди здрав !

06.08 2014 в 16:06

Извинявай Краси , пропусна да ти постна линка ...поправям си грешката :
http://neobaul.blogspot.com/2013/07/confessions-of-economic-hit-man-john.html

Както вече казах книгата "Признанието на един икономически убиец " - "Сonfessions of an economic hit man" на john perkins...Авторът е служител на едни фирми , дъщерни на една организация и лично е участвал в разсипването на икономиките на Панама и Еквадор,... надявам се че четеш английски , ето ти линк , сваляш си PDF файла и си четеш

06.08 2014 в 16:02

Краси бе , що си пишеш колко да не заспиш ... Южен Поток в България ще се финансира на 75% от руския контрагент и на 25 % от България, в резултат - не 45 а 50 % от собстевността на тръбата е българска ... колкото до номера със заемите ,които си описал това еточно схемата на действие на т.нар. "западни инвеститори" , по принцип руснаците не работят така, но дори и да работеха така , кажи ми защо, когато тома го прави Запада, го наричате "инвестиции" в развитието на българската икономика, а когато евентуално биха го правили руснаците /а те не играят така /, го наричате "икономическа зависимост от Русия"... исакте ли дави кажа ,че диаметрално противоположните оценки за едно и също действие , извършено от различни субекти се нарича - ПРОПАГАНДА.

Примери - 1. САЩ може да умиротворява Ирак, Либия, Сирия, Югославия и пр. ...Русия не може да умиротвори Украйна ...Боже кво говорим, тя даже не трябва да провежда учения на собствената си територия.

2. Когато САЩ и Запада дават заеми , го наричате хуманен акт и помощ за нужадещите се / въпреки непоносимите условия по кредитите /, когато Русия дава заеми го наричате - създаване на икономическа зависимост от руската азиатщина /независимо от факта, че обикновено Русия не дава заеми или ако дава, ги дава при условия в десетки пъти по - нормални и поносими от Запада /.

3.Когато САЩ и Запада , налагат условия за присъединяване, дори и разрушителни за държавата, вие ги наричате "необходима рИформа " , а дори не давате и дума да се издума за присъединяване към икономически блок, с участието на Русия /въпреки ,че изобщо не сте запознат с условията ,а те са изцяло пазарни и партньорски /, и независимо, че това би спомогнало за развитито на икономиката, наричате "азиатска варварщина".

4. Когато САЩ и Запада , срещу микроскопични комисионни , експлоатират наши ресурси, но без да ни дават пазар или ноу -хау , наричате това "инвестиции", а когато Русия предлага изграждането на истинска ,стабилна ,партньорска енергопреносна мрежа, гарантирана със собстевност върху инвестицията, преносни такси и евтина суровина наричате това " енертгийна зависимост "

Научетесе да преценявате всичко в неговата действителна съвкупност, а не да дращите безсмислици от типа на това ,че енергиен проект бил на загуба ...на загуба е ако не се реализира , така както стана с Белене ...ако не го беше спрял тъпака Филип Димитров / разбира се по щатско искане/, сега вече щяхме да сме на голяма, ама много голяма печалба.
Сега ние не сме на печалба , а тъпака Филип Димитров, който между другото разсипа и военната ни индустрия и ВПК на България си живее в САЩ... по негласни данни ,само за спирането на Белене са му платени 80 000 000 /осемдесет милиона / долара ... Според мен ЦРУ се е охарчило излишно ...тоя помияр щеше да свърши тея сакатлъци и за осем милиона.

Та така ... понеже по принцип не оставям заблудените овци , да тънат в невежество ще ти дам и един лин кза книгата "Призаннието на един икономически убиец " - "Сonfessions of an economic hit man" на john perkins...Авторът е служител на едни фирми , дъщерни на една организация и лично е участвал в лазсипването на икономиките на Панама и Еквадор,... надявам се че четеш английски , ето ти линк , сваляш си PDF файла и си четеш , много ще ти се изясни... ако не ти е ясно отсега,де ... щото май ти е ясно ама си заработваш 30-те сребърника.

06.08 2014 в 13:45

Отиди да видиш какво е в любимата ти Русия. Нещата изглеждат по същия начин само дето те не могат да се оправдават с еврогейовете. Единственото което може да мачка СССР 2 е топките на еврогейовете с голия си задник.

05.08 2014 в 16:34

Единствената надежда на България да се освободи от колонизацията, която ни наложиха западняците, е СССР 2.0 да ги намачка здраво.

То се видя, вече 25 годин членство в Еврогейския съюз и педероатлантическия алианс и нямаме никаква полза, изпаднахме до най-бедната държава в ЕВропа.

И западняците не само не ни помагат, но подължават да ни ограбват. Ниски доходи и високи цени, безработица, унищожена индусрия, съсипано селско стопанство, отслабена армия, еми няма смисъл повече. Демокрастите, толерастите, либерастите, мултикултурастите, и педерастите ни излъгаха.Тая работа така не става.

05.08 2014 в 16:15

Хубаво в Унгария финансират 95% коет малко ме съмнява но може и да е така. В България корупционен поток се финансира на 100% от държавата, а след като се построй същата държава ще има 45% дял от него. Като за да се построй се взима заем от руснаците с който се плаща на руснаци да го построят. И в бъдеще евентуално ако тече през него газ общото дружесто ще получава трнзитни такси( припомням от това дружество Русия притежава 55%) с които ще се изплаща заема. Да питам.
А ако не тече газ какво правим?
Защото Русия към момента използва едва 60% от капацитета на съществуващите си тръби.
Кой ще гарантира че по тази тръба ще тече газ в такива количества че да е рентабилна?

05.08 2014 в 08:48

Ааа, не тролче си ти и много лъжеш.

Сериозно ли се приватизира не от ТНК ...ами да погледнем - кой разработва, златните ни залежи ...аууу, каква изненада - "Дънди прешъс метълс" и дъщерната им "Аурубис", кой са собственици на българската вода - оле ,оле британска компания, кой взима парите на българите за електричество - каква изненада - чешката държавна /подчертавам държавна/ компания ЧЕЗ и австрийската ЕОН.
Искаш ли да продължа с БТК, която беше купена за стотинки от американска компания , после продадена на английска, а сега май там се настани белгийска ТНК ... и да вярно, е че т.нар. от теб "червени боклуци" играят в тази игра, но ти нарочно пропускаш малкия факт, че те не са червени и никога не са били ...виж боклуци са със сигурност и когато главния боклук Горбачов взе властта и им даде картбланш, както на тях ,така и на западните боклуци ,същите с благословията на Горби и Запада ограбиха държавата ни, като от това естествено печелят колонизаторите, а и боклуците са си добре, но драги троле наличието на боклуци и техните действия по унищожаването на икономиката , са в пряка връзка с колонизаторската политика на запада, към държави ,които той не счита за партньори ,а единствено за колонизационна зона.
Надявам се ,че го схвана , а и затова съм написал и списъка от "мерки" , които украинските, управляващи в момента боклуци, под диктовката на запада , ще наложат на украинската икономика и ще я съсипят, така както нашите боклуци - Костов, Лилов, Луканов, Филип Димитров ...в днешно време Станишев, Бойко Борисов и прочие паплач, лижеща гъза наколонизаторите , само и само да е на гювеча , съсипаха българската икономика.

Колкото до енрегийните проекти, нямам намерение да обяснявам на неграмотни , в какъвто и дае икономически аспект лица, че на този свят няма , подчертавам НЯМА, неизгоден енергиен проект, ако планираш нарастване на икономическото си развитие и по -точно развитие на индустриалните сектори на държавата, както и факта,че можеш да бъдеш преносна зона на енергоносители, което между другото се плаща добре.
За повече информация , може да се допиташ до Виктор Орбан, унгарският премиер, който не само, че не въвежда санкции срещу Русия, но и строи два АЕЦ с Росатом, акто сторежа на 95% се финансира от Росатом... ЕС му ръмжи, но Орбан им отговори,че инетресът на Унгария е най -важен ...надявам се, няма да наречеш Орбан, комунист и червена ушанка, че ще бъде страшен оксиморон.
Ай със здраве , че имам работа... и чети постнатия от мен списък от мерки за присъединяване на "украйна" и ако намериш нещо, което да не се съкращава , ще те черпя ,каквото ти се пие или яде .
И ако обичаш, айде да спреш с директивите на ЦРУ, че вече ги научи и планктона в световния океан.

04.08 2014 в 18:07

Тролче защо не вземеш за пример България приватизира се всичко но не от как беше ТНБ и ТНК, а от червени боклуци (ЧБ) които обират и без това бедната държава. И съботират всякакви опити да се оправи държавата. Същите ЧБ сключват масово договори от името на държавата с Русия за строежите на никуму ненужни енергийни проекти като АЕЦ Белене или Корупционен(южен) поток. След което съботират строителството им а ние плащаме едни пари на Русия за удоволствието. Същата тази толкова любима ви братска Русия ни продава газ по 550 долара при средна цена за ЕС под 400 долара. За справка на Украйна продава по 380 но Китай ще продава по 350 (ако построят газопровода де).

04.08 2014 в 15:14

А сега да видим т.нар. "изгодни" условия на ЕС за Украйна в дългосрочен план:

Това са адаптирани към украинските условия правила на т.нар. Вашингтонски консенсус.
Правилата са универсални. Те се адресират към всички клиенти на МВФ.

Правилата се свеждат до изпълнение на следното:

1. Страната, получаваща кредит, да се отвори напълно за световния пазар на капитали и стоки, т.е. за транснационалните компании (ТНК) и транснационалните банки (ТНБ)
2 .Страната да приватизира абсолютно всичко (естествено, за да може да бъде изкупено от същите ТНК и ТНБ, а населението да премине в режим на полугладно съществуване).
3. Ако населението е твърде много - да се въведе контрол на раждаемостта и по такъв начин да се регулира неговата големина.
Май понамирисва на канибализъм, не мислите ли !

Но това са общите условия на Вашингтонския Консенсус, а правилата му са специално адаптирани за Украйна от ЕС и са следните:

Още не са вдигнати барикадите на Майдана, а новоизпеченият министър на финансите подписва документ, който има дългото и непонятно заглавие „ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ по ПЛАН ЗА ПОДГОТОВКАТА ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ПРОГРАМА ЗА ДЕЙСТВИЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ НА УКРАЙНА" от 04.03.2014.

Ето Ви конспект на документа на Министерство на финансите на Украйна:

1. Премахване на допълнителното заплащане на медицинските работници от системата на Бърза помощ

2. Премахване на надбавките за обем и качество на изпълнена работа на медицинските работници в органите на здравеопазването, първична медицинска помощ...

3. Въвеждане на заплащане за услуги от битово естество като престой на граждани за стационарно лечение

4. Отмяна на медицинските и стоматологични услуги с намаление, както и отпускане на лекарства с намаление или безплатно за определени категории граждани при амбулаторно лечение

5. Намаляване изплащането на пенсиите на работещи пенсионери с 50 %, но не по-ниско от минималната пенсия

6.Приемане минимална норма за осигуряване на едно домакинство с твърдо гориво – 3,1 тона/година

7.Преминаване на Центъра за олимпийска подготовка на спортисти на самоиздръжка

8. Съкращаване на разходите за финансиране на спортни мероприятия на младежки и детски организации

9. Преразглеждане на размера на паричните награди за украински спортисти и треньори, спечелили международни награди

10. Промяна на еднократната премия за украински жени, на които е присъдено званието „Майка-героиня”...

11. Премахване на финансовите облекчения за издателите на книги

12. Приватизация на държавните и регионални средства за масова информация /МНОГО ВАЖЕН , ОТБЕЛЕЖЕТЕ СИ /

13. Отмяна на решението на президента на Украйна за увеличаване на премията за млади учени / СЪЩО МНОГО ВАЖЕН/

14.Отмяна на решението за създаване на държавен небанков финансово-кредитен „Фонд за поддържане на дребния иновационен бизнес” / ОЩЕ ПО ВАЖЕН, МОЖЕ БИ НАЙ -ВАЖНИЯ /

15.Ограничаване на броя на проектите за колективи от млади учени, финансирани от Министерския съвет на Украйна

16.Увеличаване на заплащането в детските ясли и градини

17. Въвеждане на 20 % държавна такса от стойността на билета в киносалоните

18. Поетапно намаляване на финансовата издръжка на театрите/ СЪЩО МНОГО ВАЖЕН/

19.Отмяна на допълнителното заплащане за работниците в сферата на националната култура / ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖЕН/ ...

А когато страната не приема тези условия, тогава с ръководителите й се провеждат възпитателни мероприятия, които завършват или с подписване на договора (с предоставяне на паричен бонус за ръководителя), или с неговото убийство. Технологията на работата на международните финансови институти вкл. на МВФ с „туземците” е описана добре в книгата на Джон Перкинс „ИЗПОВЕД НА ЕДИН ИКОНОМИЧЕСКИ УБИЕЦ”.

Но да се върнем към Украйна. Когато Яценюк заяви, че е за получаване на финансова помощ „на всяка цена” от МВФ И СБР , той явно е имал предвид същия този документ, разработен от неговия колега Пинзенюк.

С МВФ Киев води постоянни преговори за получаване на кредит от 2010 г., но процесът така и не беше финализиран.
Като лош остатък от тези преговори е останал списъкът на условията, които Украйна ще трябва да изпълни, за да й се отпусне кредита.
При всяка нова среща на страните от фонда е добавяно по нещо ново като условие.
Наистина неоценима помощ в този „творчески” процес на чиновниците от МВФ е оказвал министърът на икономиката Виктор ПинзенЮк, който е и автор на първата версия на списъка от условия.
Свидетелство за това е разсекретената преписка на украинския министър на финансите с Държавния департамент на САЩ.
Веригата е следната: Министерство на икономиката (В. Пинзеник)-американският посланик в Украйна-Държавният департамент и други ведомства (на първо място финансови служби)-МВФ-правителството на Украйна.

Естествено, че този документ от 46 страници, не е за широк кръг читатели.
Но документът стана достъпен на повече хора, благодарение на това, че „Комерсант-Украйна” го публикува в интернет, а оперативни блогъри направиха своевременно превод на отделни фрагменти от него.

Толкоз по твърдението ви за изгодността на условията ... ех, как ми напомнят условията за Украйна на плана Ран -Ът и Костов в ролята на Пинзенюк, а Луканов в ролята на Яценюк... ех, години, години ...когато цъфтеше "демокрацията".

ПС.
Към днешна дата е въведен и "военен данък" ... изобщо, демокрация ..пей сърце, нъл тъй ...