Висши военни от НАТО се събират в София

OFFNews 18 юни 2014 в 07:44 1911 0

България е домакин на Конференция на НАТО, в която участие ще вземат висши военни от държави членове на Алианса.

Форумът е организиран от Съюзното командване по трансформацията на НАТО и ще бъде открита в 8.00 ч. на 18 юни от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и върховния командващ Съюзното командване по трансформацията на НАТО генерал Жан Пол Паломерос.

На конференцията са поканени 69 делегации и се очаква да вземат участие около 300 представители на държавите членки на НАТО и държавите партньори по инициативите: „Партньорство за мир“, „Средиземноморски диалог“, „Истанбулска инициатива за сътрудничество“ и „Партньори около света“. Ще участват и представители на командвания и структури на НАТО.

Заради форума част от центъра на София ще бъде блокиран. Още от 16.00 ч. на 16 юни е въведена забрана за престоя и паркирането на пътни превозни средства на бул. „Джеймс Баучър” между бул. „Черни връх” и ул. „Златен рог”; на ул. „Петър Станчев” между бул. „Джеймс Баучър” и ул. „Червена стена”; на ул. „Червена стена” между ул. „Петър Станчев” и бул. „Джеймс Баучър”.

От 12 до 23 ч. на 17 юни се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга пред Национален исторически музей, с изключение на автомобилите на гостите поканени на приема.

СДВР ще осигурява охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови