Британски изтребители отново са прехванали два руски бойни самолета над Черно море

OFFNews 22 август 2018 в 16:21 3316 2

Снимка MoD

Два изтребителя Тайфун на Кралските военновъздушни сили са били вдигнати от авиобаза в Румъния, за да проверят подозрителни руски бойни самолети, намиращи се близо до въздушното пространство на НАТО над Черно море, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.

Двата самолета Тайфун са излетели от румънска база в района на град Констанца, за да ескортират два подозрителни руски самолета Су-30, се казва в съобщение на Кралските военновъздушни сили.

Самолети Юрофайтър Тайфун на Кралските военновъздушни сили, разположени във военновъздушната база Михаил Когълничану в Югоизточна Румъния, участват в мисии за охрана на въздушното пространство на НАТО.

Миналата седмица британски самолети Тайфун бяха вдигнати в отговор на присъствието на шест бомбардировача Су-24, които летели в близост до въздушното пространство на НАТО над Черно море, напомня агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

25.08 2018 в 06:17

Тайфуни, срещу Су-30? Над Черно море?
А ако руснаците решат да ги забележат?
Бе дайте ми тука Кубрат Пулев, бе, че както съм си лапнал дъвката, знаеш ли кво ше стане, а!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

22.08 2018 в 20:23

ЯСНО!! Чудех се що по българските "обективни" медии изчезнаха новините за ТУРСКИТЕ изтребители, нарушаващи гръцкото въздушно пространство в Егейско море.. Последната промъкнала се бе за 40 нполета в един ден.. Ми те си летели у дома си.. Във въздушното пространство на НАТО..
 
X

Да помогнем на украинските деца!